Oostende - De Stad aan Zee

Een zeer succesvolle nieuwjaarsreceptie!

Brussels Minister Guy Vanhengel
Brussels Minister Guy Vanhengel

De nieuwjaarsreceptie van Open Vld en Jong Vld Oostende op 31 januari was een reuzensucces! Bijna 300 leden en hun familie tekenden present in het Hotel Andromeda.

Na de verwelkoming door voorzitter Jean Surmont werd met volle aandacht geluisterd naar Eerste Schepen en Fractieleider in het Vlaams Parlement, Bart Tommelein. Bart schetste een overzicht van de al vele liberale realisaties in het eerste beleidsjaar van de Oostendse bestuurscoalitie.

Hij prees ten volle de inzet en daadkracht van de liberale gemeenteraadsleden Sara Casteur, Hina Bhatti en Kurt Claeys. Ook de inleving en autoriteit van gemeenteraadsvoorzitter Sabine Friederichs, die de debatten met gestrenge maar fluwelen hand leidt, werd geprezen. Uiteraard ging ook aandacht naar collega-schepen Martine Lesaffre die zich o.a. op het terrein van Burgerzaken als een vis in het water voelt en met haar gedrevenheid al heel wat heeft doen bewegen. Onze liberale OCMW-raadsleden Danick Minne en Ruben Pannecoucke kregen alle lof toegezwaaid voor hun scherpte en doorzetting voor een correctere werking van het Sociaal Huis. Zelf haalde de Eerste Schepen zijn zeer diverse opdrachten aan in het kader van onder meer ruimtelijke ordening, erfgoedbeleid, digitalisering… Zo had Bart het over de strijd die zal gevoerd worden tegen de visuele vervuiling van de Stad, door de wanorde ten gevolge van de talloze immoborden aan te pakken. Een wildgroei, zo zei hij, die bovendien de perceptie creëert dat alles in onze stad te koop of te huur zou staan.

Gastspreker was Brussels minister Guy Vanhengel, die op zijn bekende ‘ketjes’manier de vele liberale banden illustreerde tussen onze Stad aan Zee en de hoofdstad van ons land. Hij riep de liberalen op tot een gedreven en krachtige campagne, die bovendien nog best plezierig kan zijn en de samenhorigheid alleen maar sterker kan maken. Vanuit ons buikgevoel, stelde Guy, weten we dat het goed zit als we er allen samen voor gaan.

Na de speeches werd nog met volle teugen genoten van de ons zo kenmerkende liberale geestdrift.

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.