Eerste boom geplant voor ‘Central Park’ van Oosteroever

Posted on Posted in In de pers, Oostende - De Stad aan Zee

HLN | In de Hendrik Baelskaai is de eerste fase begonnen voor een park in het midden van het nieuwe woonproject van Burco Coast.

De inspiratie voor de naam hoef je niet ver te zoeken. Het iconische Central Park biedt een oase van rust te midden van New York. “Door niet centraal te bouwen maken we een duidelijke keuze. We kiezen voor kwaliteit in plaats van kwantiteit”, vertelt Jean De Cloedt. De inrichting en vormgeving van de parkruimte werd geïnspireerd op een duinpanne en de vloeiende lijnen van kunstenaar en landschapsarchitect Burle Marx. Er werd samengewerkt met de gerenommeerde Franse lichtkunstenaar Guillaume Jeol, zodat er ook ’s avonds een gezellige sfeer wordt gecreëerd. Er werden lichtarmaturen op maat gemaakt voor aan en rond de brug en de vijver. Jeol is ook de ontwerper van de lichtmasten op de Hendrik Baelskaai. Er worden in het park ook zitbanken, bloemen, petanquevelden en speelterreinen voor kinderen voorzien, waardoor het park vooral een plek wordt om te ontspannen. Het zal zeker nog twee jaar duren vooraleer het volledig park

klaar is, maar momenteel is de vijver al aangelegd en mocht burgemeester Bart Tommelein de eerste boom in de grond steken. (LBB)

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.