Eindelijk mogen watersporters ook in Oostende bij hogere windsnelheden in zee

Posted on Posted in Energie 2016 - 2018

In Oostende mogen watersporters voortaan ook in zee bij windsnelheden vanaf 7 beaufort. De federale wetgeving werd in 2016 op initiatief van toenmalig staatssecretaris van de Noordzee Bart Tommelein aangepast, maar in Oostende bleven de oude regels van kracht. ‘Eindelijk kunnen geoefende watersporters ook bij hogere windsnelheden bij ons terecht’ zegt burgemeester Tommelein.

Op 1 juli 2016 ging de vernieuwde watersportwetgeving in, waarvan Bart Tommelein als voormalig staatssecretaris van de Noordzee de initiatiefnemer was. In Oostende werd de stedelijke verordening echter nooit aangepast, waardoor het verboden bleef voor watersporters om vanaf een windkracht van 7 beaufort in zee te gaan. Ook de oude regels rond de veiligheidsuitrusting bleven daardoor van kracht.

Het nieuwe stadsbestuur heeft nu de nodige aanpassingen gedaan. ‘Voor geoefende watersporters zijn die hogere windsnelheden net het meest interessant. Eindelijk kunnen zij ook in Oostende terecht om hun sport te beoefenen’ zegt burgemeester Bart Tommelein.

In één beweging liet de burgemeester een aantal verouderde begrippen schrappen uit de verordening. ‘Niemand gebruikt nog de woorden plankvliegers of plankzeilers. Als stadsbestuur willen we heerlijk helder communiceren, zodat elke burger kan begrijpen wat er staat’ aldus de burgemeester. In het reglement werd bovendien toegevoegd dat de lijst watersporten niet-limitatief is. ‘Sporten evolueren. Denk maar aan stand-up paddling, dat we ook hebben toegevoegd. Maar morgen kan er weer een nieuwe hype ontstaan. We trachten onze reglementen toekomstbestendig te maken’ besluit Bart Tommelein.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.