Gloednieuwe speeltoestellen op het strand van Mariakerke

Posted on Posted in Jeugd, Oostende - De Stad aan Zee

Voortaan vind je op het strand van Mariakerke gloednieuwe speelinfrastructuur voor 3- tot 12-jarigen. De Stad investeert zo verder in een gezinsvriendelijk strand. De speeltoestellen zijn kwalitatief, conceptueel sterk en hebben een hoge speelwaarde. De aankoop van de toestellen werd deels gesubsidieerd door Westtoer.

Stad Oostende wil het strand van Mariakerke als gezinsvriendelijk strand profileren. Spelen op het strand is uniek, de uitgestrektheid en vrijheid van het strand zijn bevrijdend. Het strand – op zich al een attractieve ruimte voor jonge badgasten – is een ideale én veilige speelhaven. En aangepaste infrastructuur versterkt ongetwijfeld de speelpret.

Mariakerke als place-to-be voor kinderen

Toerisme Oostende vzw zet reeds enkele jaren in op het positioneren van Mariakerke als dé place-to-be met kinderen. Het plaatsen van een nieuw speelplein, dat zowel een grote speelwaarde als mooi uitzicht heeft, past dan ook volledig in dit plaatje. Net als vorige zomer zullen er weer heel wat leuke activiteiten plaatsvinden in Mariakerke, waarbij de nadruk ligt op het samen beleven van de vakantie. Denk maar aan verteltheater, workshop strandbloemen maken en nog veel meer. Het nieuwe speelplein wordt geplaatst op een punt waar wandelaars vaak rechtsomkeer maken en terugkeren naar Oostende, we hopen dat een leuk speelplein een stimulans kan zijn om wat verder door te wandelen en het rustige en familievriendelijke karakter van Mariakerke te ontdekken.

Nieuwe en inspirerende toestellen

De nieuwe speelinfrastructuur bevindt zich aan de (strand)recreatiezone t.h.v. Zeedijk nr. 92. Het speelpakket – bedoeld voor kinderen van 3 tot 12 jaar – omvat een speelhuis, een dubbele schommel, een centrale combinatie met klauterparcours en bijpassende zitgelegenheid.

Het aanbod is niet alleen nieuw, verfrissend en inspirerend maar ook evenwichtig uitgebouwd met een verscheidenheid aan waardevolle en originele speelfuncties. In dit speelconcept worden de motorische vaardigheden ten volle uitgetest: behendigheid, snelheid en hoogte ervaren en overwinnen, glijden, kruipen, klimmen en klauteren op verschillende manieren, verstoppen, schommelen, …  Daarnaast is er ook aandacht voor sociale interactie, rollenspel en gewoon samen zijn.

Naast de veelheid van speelfuncties (voor klein én groot) is de speelinfrastructuur ook een visueel aantrekkelijke landmark passend bij het maritieme karakter van Oostende, exclusief en uniek! De firma Krambamboul Speellandschappen verwerkte ook het logo van de stad op een originele en speelse manier in de speelinfrastructuur.

Onderhoudsarm en milieuvriendelijk

Maar de speeltoestellen zijn niet alleen conceptueel sterk, ze scoren ook hoog op gebied van speelwaarde en kwaliteit. Want de toestellen dagen fysiek uit, wakkeren de verbeeldingskracht aan en stimuleren de creativiteit. Ze zijn vervaardigd uit duurzaam en milieuvriendelijk Robinahout dat onderhoudsarm is.

De totale kostprijs van deze recreatieve hotspot bedraagt 49.997,20 euro inclusief btw en plaatsing. Westtoer subsidieert hiervan 25.000 euro in het kader van het reglement voor toeristische impulsen van de Provincie West-Vlaanderen.