Afbeelding van website van de Zonnekaart

Half miljoen Vlamingen bezocht zonnekaart

Posted on Posted in Energie 2016 - 2018

Een half jaar geleden lanceerden Vlaams minister van Energie Bart Tommelein en het Vlaams Energie Agentschap (VEA) de zonnekaart. Daarop kan je zien of je dak geschikt is voor zonne-energie. Vandaag kreeg de zonnekaart de 500.000e unieke bezoeker.

Sinds de lancering van de zonnekaart in maart dit jaar, bezochten reeds een half miljoen Vlamingen www.energiesparen.be/zonnekaart. Die toepassing van het Vlaams Energie Agentschap (VEA) maakt een inschatting van hoe goed de 2,5 miljoen Vlaamse daken scoren voor zonne-energie. De zonnekaart koppelt nauwkeurige data van de zoninstraling aan een berekening van de installatiegrootte, kostprijs en verwachte winst.

Uit onderzoek uitgevoerd afgelopen zomer, blijkt dat één op de tien Vlaamse gezinnen zijn woning al heeft opgezocht. 15% van die gezinnen heeft ondertussen al een offerte aangevraagd en nog eens 29% overweegt om dat alsnog te doen (Bron: Het energiebewustzijn en -gedrag van de Vlaamse huishoudens 2017. Enquête uitgevoerd door Kantar TNS, in opdracht van het VEA).

‘Tegen eind 2020 mikken we op een totaalvermogen van 3.700 MW zonnepanelen in Vlaanderen. De zonnekaart toont aan dat dit wel degelijk mogelijk is, want dat er op de Vlaamse daken plaats is voor ruim 57.000 MW’, zegt Vlaams minister van Energie Bart Tommelein. ‘Vandaag liggen er op 4 procent van de meest geschikte daken zonnepanelen. Als we aan 6,5 procent geraken, dan halen we onze subdoelstellingen voor zonne-energie.’

Meer informatie:

• Zoek uw dak op www.energiesparen.be/zonnekaart
• Veelgestelde vragen: www.energiesparen.be/zonnekaart/faq
• Digitaal campagnemateriaal (spot, banner, infografiek): www.energiesparen.be/zonnekaart/campagnemateriaal

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.