Oostende - De Stad aan ZeeToerisme

Het Geluidshuis maakt Maritiem hoorspel voor Oostende

Kapitein Panekazak is een maritieme audiotour door Oostende voor families. Samen met zijn twee scheepsmaten, een boegmossel en een maritieme beterweterschapper, neemt de kapitein bezoekers mee naar de mooiste en interessantste maritieme plekjes van de stad. Dit hoorspel is een samenwerking tussen Toerisme Oostende vzw en Het Geluidshuis, in een scenario van Paul Wauters en met de stemmen van Tom Vermeir, Anemone Valcke, Sebastien Dewaele, Wim Willaert en Günther Lesage.

In deze nieuwe stadsgids vaart de Mercator, samen met zijn kapitein en kompanen, langs iconische maritieme plekken als de Amandine, het Zeeliedenmonument, de Kapucijnenkerk en de Vistrap. Maar er wordt met een passage langs het VLIZ ook gekeken naar de maritieme toekomst van Oostende. Het hoogtepunt van de wandeling is Oostende’s hoogsteigen Sea-Shanty (zeemanslied). Het refrein met “Elke dag is anders hier …”, blijft nog een hele tijd in je hoofd hangen.

Oostende is dé Stad aan Zee en deze plezante en grappige audiotour pakt uit met verschillende van onze troeven. Het gaat niet enkel om een wandeling, maar een echte maritieme beleving. De stemmen van de acteurs nemen je mee in een sprookjeswereld met heel wat linken naar de realiteit”, zegt burgemeester Bart Tommelein. “Met de paasvakantie in het vooruitzicht, is dit een geknipte activiteit om in openlucht te beleven.”

Stadswandeling

De wandeling werd ontwikkeld door het gerenommeerde audioproductiehuis Het Geluidshuis in opdracht van Toerisme Oostende vzw en is gericht op jongeren tussen 8 en 106 jaar.

Ann Desmet van Het Geluidshuis: “Wij zijn Toerisme Oostende vzw bijzonder dankbaar om ons de productie van hun audiowandeling toe te vertrouwen. Ze zagen in ons de ideale partner voor kwalitatief gezins-entertainment: een sterk scenario, veel humor en muziek, steengoeie acteurs (met een link naar Oostende) en een straffe oorworm als stadslied. Een uitdaging die we met plezier zijn aangegaan.”

Startpunt van de audiotour is ter hoogte van de Mercator. Na het downloaden van de app kun je de toegang aankopen voor 5,49 EUR. Deze unieke stadstour zal als vast product beschikbaar blijven.

Cast

Kapitein Panekazak: Tom Vermeir
Scheepsmaten: Günther Lesage
Maritiem Wetenschapper: Anemone Valcke
Mossel/garnaal: Wim Willaert
Garnaal: Sebastien Dewaele

Dit product kwam tot stand met de hulp van:

Scenario: Paul Wauters
Regie: Koen Brandt
Muziek: Anne Van Steenwinkel
Opnames en klankafwerking: Patrick Voets
Muziekopnames en -mix: Frank Duchêne
Accordeonist: Gwen Cresens
Producer: Ann Desmet