Honden in winterperiode klok rond welkom op strand

Posted on Posted in Oostende - De Stad aan Zee

Vanaf 1 oktober zijn honden opnieuw 24 uur per dag welkom op het strand. De Stad Oostende besliste in het voorjaar om honden meer vrijheid te geven op het strand. Honden zijn toegelaten op álle stranden, en van 1 oktober tot 31 maart zelfs de klok rond.

Het stadsbestuur besliste in het voorjaar om honden meer vrijheid te geven op het strand. De toegang met honden op de Oostendse stranden is volledig vrij vanaf 1 oktober tot en met 31 maart. ‘Honden en hun baasjes kunnen in de winter de klok rond genieten van onze stranden. De plaatsen waar honden aan de leiband moeten, zijn duidelijk aangeduid met blauwe borden’ zegt burgemeester Bart Tommelein.

Honden mogen vrij rondlopen op het strand behalve op het Sportstrand en in het gebied tussen de Westlaan en de grens met de gemeente Middelkerke. Dat laatste op advies van Natuurpunt. De waadvogels in het natuurgebied zouden opgeschrikt worden door loslopende honden. De eigenaar en/of begeleider van de hond moet de loslopende hond steeds in bedwang kunnen houden. De openbare orde mag niet verstoord worden door de aanwezigheid van de hond.