INPAKBAR EN #IKKOOPINOOSTENDE-LOCKERS ZORGEN VOOR EEN ZORGELOZE SHOPPINGDAG IN OOSTENDE

Posted on Posted in Economisch Huis, Oostende - De Stad aan Zee

Laat je cadeautjes inpakken in de Inpakbar en ga handenvrij shoppen door gebruik te maken van de #ikkoopinoostende-lockers

Vanaf vrijdag 3 december kunnen shoppers in Oostende hun cadeautjes opnieuw gratis laten inpakken in de Inpakbar in het Feest- en Cultuurpaleis. Nieuw dit jaar is dat er ook #ikkoopinoostende-lockers aanwezig zullen zijn: een plaats waar men cadeautjes of shoptassen tijdelijk kan opbergen om daarna verder te genieten van een dagje Oostende.

Toerisme Oostende organiseert deze eindejaarsperiode opnieuw een Inpakbar. Shoppers kunnen dus opnieuw hun aankopen gratis in uniek Oostends cadeaupapier laten inpakken. Vrije bijdrages om je cadeautjes te laten inpakken, gaan net zoals andere jaren rechtstreeks naar het goede doel. Het goede doel dit jaar is Boven De Wolken.

“De inpakbar kon de voorbije edities telkens rekenen op een zeer grote interesse. Onze vrijwilligers pakken duizenden cadeautjes in en toveren zo nog wat extra Oostendse magie in de woonkamers. Het cadeaupapier wordt ook onder de handelaars verdeeld om zo te spreiden en zo veel mogelijk mensen gelukkig te maken. De toevoeging van de lockers is een nieuwe extra service naar de shoppers” zegt burgemeester Bart Tommelein.

Voortaan moet men tijdens een leuke shoppingdag niet huiswaarts keren of hoeft men zich niet snel even naar de geparkeerde auto te begeven om de tassen weg te steken en terug zijn/haar handen vrij te hebben. De #ikkoopinoostende-lockers willen ervoor zorgen dat iedereen in alle rust handenvrij kan genieten van alles wat Oostende te bieden heeft, wat de totaalbeleving alleen maar ten goede komt. Daarmee wil het Economisch Huis Oostende het handenvrij shoppen stimuleren. Mensen die nog wat verder willen shoppen of gezellig iets willen gaan eten of drinken, kunnen er hun ingepakte cadeautjes of shoppingtassen opbergen.

Je huurt een #ikkoopinoostende-locker al voor 2 euro voor een hele dag, maar klanten kunnen bij aankoop in de handelszaken van het centrum van Oostende ook een kortingskaart krijgen. Met zo’n kortingskaart kunnen mensen gratis gebruik maken van een #ikkoopinoostende-locker.

“Onze handelaars kunnen shoppers met een kortingskaartje doorverwijzen naar het Feest- en Cultuurpaleis om er enerzijds de kerstcadeaus te laten inpakken en ze anderzijds ook op te bergen. Door een beroep te doen op de #ikkoopinoostende-lockers kunnen shoppers handenvrij hun weg verderzetten. Zo kunnen ze bijvoorbeeld nog wat meer inkopen gaan doen of kunnen ze in de Oostendse horecazaken iets gaan eten of drinken, wat de lokale economie ook opnieuw ondersteunt”, zegt schepen van Ondernemen, Charlotte Verkeyn.

Praktisch
De inpakbar is open van 3 december tot en met 31 december van 13.00 uur tot 18.00 uur. De #ikkoopinoostende-lockers zijn nog tot en met 9 januari beschikbaar tussen 7.30 uur en 20.30 uur.