Je smartphone weet waar je bent

Posted on Posted in Viceminister-president en Vlaams minister 2016 - 2018

PrivacyMaandag 27 april zond Koppen XL een interessante reportage uit over de locatievoorzieningen op smartphones. Die locatievoorzieningen kunnen handig zijn als je bijvoorbeeld een restaurant zoekt in de buurt, of niet meteen de juiste plaats vindt waar je hebt afgesproken. Maar het kan ook zeer interessant zijn voor bedrijven, die je op die manier kunnen volgen en weten waar je eet, drinkt, shopt,…

Ben jij je ervan bewust met wie je je locatie deelt? Ben je bezorgd over je privacy? Je kan alvast de instellingen van je smartphone checken en zo nodig aanpassen.

iPhone: Instellingen > Privacy > Locatievoorzieningen
Android: Instellingen > Locatieservices

Om de reportage van Koppen XL te herbekijken, klik hier.

2 thoughts on “Je smartphone weet waar je bent

  1. Interessant stukje. Het doet je dan toch allemaal afvragen of deze gegevens opgeslagen worden, en zo ja, door wie, hoe lang en wat doen ze er allemaal mee. Toch weer een stukje inbreuk op de privacy, maar dat moet tegenwoordig misschien maar wel als je mee wilt gaan met de technologieën.

  2. Mijn probleem hierbij is dat de consument beter geïnformeerd moet worden als hij een stukje van zij privacy opgeeft. Vandaag kent de gemiddelde consument de consequenties niet altijd als hij iets aanvinkt. Dit moet veranderen!

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.