“Kan mijn verhuis nog doorgaan?” Lokale politie krijgt tientallen telefoontjes

Posted on Posted in In de pers

HLN // Bij verscheidene politiezones lopen er tientallen telefoontjes binnen met allerhande praktische vragen over het coronavirus. En dat is – voor alle duidelijkheid – echt niet de bedoeling.

‘De politie, uw vriend’, het is een boodschap die velen dezer dagen letterlijk nemen. Té letterlijk. Enkele voorbeelden: ‘Mag ik mijn lief ophalen aan het station’, ‘kan mijn geplande verhuis nog doorgaan’ of ‘mag ik mijn kind ophalen bij m’n ex’. Vragen waar de politie zelf vaak onmogelijk een antwoord op kan geven. Burgemeester van Oostende Bart Tommelein (Open Vld) en zijn ambtscollega’s doen daarom een oproep. “Bel voor praktische vragen met betrekking tot het coronavirus niét naar de politie”, is het devies. Zo is er het gratis algemeen informatienummer van de FOD Volksgezondheid (0800/14.689), waarop allerlei vragen beantwoord kunnen worden. Er is ook de website www.info-coronavirus.be. Verscheidene steden en gemeenten hebben ook een sociale noodlijn of algemeen infonummer geopend, waarop je in de kantooruren terecht kan. (TVA/BBO)