kunstenfestival The Crystal Ship verrast dit jaar opnieuw met internationale namen

Posted on Posted in Toerisme

Oostende is voor de vierde keer levensgroot canvas voor street art artists

The Crystal Ship meert voor een vierde editie aan in de grootste stad aan de Belgische kust. Internationale en nationale kunstenaars trekken in de paasvakantie richting Oostende en maken een spraakmakend kunstwerk in de Stad aan Zee. De creaties worden officieel getoond aan het grote publiek op zaterdag 13 april 2019 en vormen een artistiek parcours doorheen Oostende.

“Met The Crystal Ship creëren we een museum dat toegankelijk is voor iedereen. We gebruiken de stad als canvas. Jong of oud, Oostendenaar of bezoeker, iedereen komt zo in onze mooie stad aan zee in contact met kunst. The Crystal Ship vormt een extra aantrekkingskracht voor Oostende en verbindt tegelijk de verschillende wijken met een uniek en divers parcours.” Burgemeester Bart Tommelein

Dit jaar pakt het gerenommeerde kunstenfestival uit met 10 nieuwe muurschilderingen (de hoogste 40 meter!), 2 gigantische installaties, een reeks street art interventies en een artist in residence die de stad als haar speeltuin zal gebruiken (rebelse Wasted Rita neemt die rol op zich!). Nieuwe locaties overal in de Stad aan Zee worden letterlijk in de verf gezet, oa. de fontein aan het Kursaal, tearoom Georges en het Feest -en Cultuurpaleis.

De wind in de zeilen door lokale collabs

The Crystal Ship zet ook in op lokaal talent: naast artiest Sammy Slabbinck (die de officiële poster opnieuw creëert) werkte Oostende ook een volledig traject uit met de leerlingen van het lokale Ensorinstituut: een propaganda postercampagne, een muurschildering én een mars om op te komen voor meer kunst in het straatbeeld. In cultuurcentrum KAAP zal er dan weer tijdens de week van 8 april een debat plaatsvinden met enkele aanwezige kunstenaars. Het event wordt gehost door internationaal geroemd kunstmagazine Juxtapoz en zal ook live te volgen zijn via Facebook.

Ten slotte is er ook op zaterdagavond 13 april een officieel openingsfeest in samenwerking met Instant Karma. De muzikale line-up bestaat uit: Material Girls, La Jungle, The Glucks, een DJ-set van Thibault (Equal Idiots) én van Stijn Vandevoorde (StuBru).

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.