Meer dan verdubbeling nieuwe zonnepaneleninstallaties

Posted on Posted in Energie 2016 - 2018

In 2016 kwamen er 24.200 nieuwe zonnepaneleninstallaties bij in Vlaanderen. Dat is meer dan een verdubbeling tegenover het jaar ervoor. Vlaams minister van Energie Bart Tommelein: “Een mooie beweging! Zonnepanelen zijn en blijven een goede investering.”

Vorig jaar kwamen er in Vlaanderen meer dan dubbel zoveel nieuwe zonnepaneleninstallaties bij in vergelijking met het jaar ervoor. Dat blijkt uit de cijfers van de distributienetbeheerders. In 2016 werden er 24.200 nieuwe zonnepanelen-installaties geïnstalleerd, goed voor 112 megawatt. Het jaar ervoor waren dat er 10.800, of 53 megawatt.

Vlaams minister van Energie Bart Tommelein: “Hoopvolle cijfers. Vooral bij de particulieren blijft het aantal nieuwe zonnepaneleninstallaties mooi stijgen. Maar de overheden moeten het goede voorbeeld geven. En ook de bedrijven probeer ik mee op de kar te krijgen. We zullen het daarom makkelijker maken om te ‘zonnedelen’. Overheden en bedrijven kunnen burgers, klanten of werknemers dan eenvoudig laten participeren in de zonnepanelen op hun dak. Zo willen we ervoor zorgen dat er meer middelgrote en grote installaties bijkomen.”

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.