Mobiele inzamelbox voor tweedehands sportmateriaal en -kledij in gebruik genomen bij BC Oostende

Posted on Posted in Oostende - De Stad aan Zee, Sport

Naast het vaste inzamelpunt voor tweedehandsmateriaal in Zwembad Brigitte Becue is nu ook een tweede inzamelbox in gebruik genomen, die regelmatig op een nieuwe locatie zal worden opgesteld. De Versluys Dôme, thuisbasis van Filou Basketbalclub Oostende, is als eerste aan de beurt.

Iedereen kan er gebruikte sportspullen doneren op voorwaarde dat deze nog in goede staat zijn. De Kringwinkel Kust haalt de spullen op en biedt ze vervolgens te koop aan in haar Oostendse vestiging. Wie over een UiTPAS aan kansentarief beschikt, geniet 50% korting bij aankoop van hun sportartikelen

Het succes van de inzamelbox in het zwembad bewijst dat er nog heel wat ongebruikt sportgerief in kleerkasten en op zolders ligt, en dit wil Stad Oostende bij de mensen krijgen voor wie de aankoop van nieuw sportmateriaal aan de volle prijs niet evident is.

In samenwerking met BC Oostende

Zo veel mogelijk jongeren en mensen aan het sporten krijgen is een belangrijke doelstelling van Filou Basketbalclub Oostende. Met 500 aangesloten leden in alle geledingen geeft Basket@Sea elke dag opnieuw invulling aan dit maatschappelijk belangrijk gebeuren en verleent daarbij graag steun aan de inzamelcampagne.

Je vindt de inzamelbox tijdens de openingsuren of bij thuiswedstrijden in de omgeving van de ticketbalie.

Alle info vind je hier.