Nieuwe kerstmarkt in Oostende krijgt vorm

Posted on Posted in Oostende - De Stad aan Zee, Toerisme

Naast Winter in het Park met schaatspiste en kerstchalets in het Leopoldpark, komt er in Oostende ook een kerstmarkt op het Wapenplein. Schaatsers kunnen nog steeds terecht op de enige drijvende ijsschaatspiste op het water in het Leopoldpark. Cadeautjes worden ingepakt in de Inpakbar en oudejaar wordt een fenomenaal feest. De stad wordt met deze nieuwe formule nog meer dé winterstad van Vlaanderen, waarbij inwoners en bezoekers extra kunnen genieten. Het startschot van de winter wordt gegeven met een openingsfeest op 1 december.

Naast het Leopoldpark is er vanaf dit jaar ook een nieuwe kerstmarkt in Oostende op het Wapenplein. Door de organisatie van een tweede kerstmarkt wordt de link gelegd tussen het handelscentrum en het Leopoldpark. Op het plein zullen er drie sfeerzones gemaakt worden, zorgvuldig ingepland en met zicht op de horecazaken. In de kiosk komt er een horecagelegdenheid om te genieten van typische winterse drankjes. Bezoekers vinden er straks ook het geliefde Huis van de Kerstman, een authentieke draaimolen, de grote kerstboom en de attractie Sapin Magique terug. De opbouw op het Wapenplein is op 20 november van start gegaan en zal afgerond zijn op 1 december, waarbij 24 kerstchalets opgebouwd zullen worden.

Zowel het Wapenplein als het Leopoldpark zullen baden in een gezellige winterse sfeer met extra verlichting, waardoor bezoekers ondergedompeld worden in een betoverende ambiance. Om de feestelijke ervaring compleet te maken, zullen er tijdelijke horecazaken worden opgezet in zowel het park als op het Wapenplein van 1 december tot en met 7 januari. Op vrijdag en zaterdag kunnen bezoekers tot 23.00 uur genieten van heerlijk eten en drinken, terwijl op andere dagen de horecazaken open zullen blijven tot 22.00 uur. Uiteraard kunnen bezoekers na deze uren nog terecht bij de vele horecagelegenheden verspreid over de stad.

Burgemeester Bart Tommelein: “ ‘Winter in Oostende’ is uitgegroeid tot een toeristisch hoogtepunt, met heel wat extra overnachtingen en een serieuze stijging in de inkomsten van de restaurants tot gevolg. De spreiding van de kerstmarkt over twee pleinen is nu een win-win. We creëren niet alleen extra sfeer voor de eindejaarsshopper, maar tegelijk vergroten we het draagvlak bij de inwoners rond het Leopoldpark, door een betere spreiding van de bezoekers en een aanpassing in de openingsuren van de tijdelijke horeca-uitbatingen. De toevoeging van de tweede kerstmarkt op het Wapenplein versterkt de beleving voor inwoners en bezoekers, waardoor Oostende straalt als dé onbetwiste winterstad van Vlaanderen.”

Openingsweekend
Op 1 december begint de avond om 18.00 uur met een spectaculaire DJ-set onder de Lichttunnel met Omdat Het Kan & Average Rob. Om 19.00 uur wordt de winterse mix van het publiek afgespeeld tijdens de eerste lichtshow, en om 20.00 uur zal de mix van Arno voor het eerst te horen zijn. Na dit spektakel kan men genieten van de gezellige sfeer in het feestelijk verlichte Winter in het Park of op de Kerstmarkt op het Wapenplein. Inclusief gezellige muziek en animatie.

Schaatsen op de vijver
Het Leopoldpark in Oostende zal deze winter omgetoverd worden tot een feeëriek winterpark met een twintigtal kerstchalets en een drijvende schaatspiste. Op de vijver komt ook een schaatsbar, een terras met uitzicht op de piste en een authentieke paardenmolen. Centraal op het plein voor het bloemenuurwerk komt een prachtige Duitse meiboom met carrousselbar, omgeven door typische kerstchalets. Met deze nieuwe opstelling wordt rekening gehouden met het draagvlak van het evenement voor de inwoners en de erfgoedwaarde van het park, zonder in te boeten op beleving. De piste is van maandag tot en met donderdag geopend van 11u tot 20u, van vrijdag tot en met zondag is het geopend van 11u tot 21u.
Uitzonderingen:
24/12 en 31/12 van 11.00-17.00 uur
25/12 en 01/01 van 14.00-21.00 uur

Nieuw dit jaar is dat de tickets verkocht worden volgens een principe van piekuren en daluren. Als schaatser betaal je 9,50 euro tijdens de daluren, tijdens de piekuren betaal je 11,50 euro. Piekuren zijn buiten de schoolvakantie op woensdag, zaterdag en zondag van 14u tot 18u. Tijdens vakantiedagen geldt het tarief van de piekuren elke dag van 14u tot 18u.

Inpakbar
Toerisme Oostende vzw organiseert deze eindejaarsperiode opnieuw een Inpakbar. Shoppers kunnen dus opnieuw hun aankopen gratis in uniek Oostends cadeaupapier laten inpakken. Nieuw dit jaar is dat het ook mogelijk zal zijn om te kiezen voor Ensor inpakpapier in het kader van het Ensorjaar. De organisatie werd dit jaar mogelijk door het Feest- en Cultuurpaleis en de uitbater Ceusters NV. Vrije bijdrages om je cadeautjes te laten inpakken, gaan net zoals andere jaren rechtstreeks naar het goede doel.

Lichttunnel
Dagelijks zullen er ook 2 verschillende lichtshows op muziek voor een unieke winterbeleving zorgen onder de spectaculaire lichttunnel in de Adolf Buylstraat. Eén mix werd gekozen door het publiek en de andere staat volledig in het teken van Arno!
Elke dag 4 shows: 16.00, 17.00, 18.00 en 19.00 uur.

New Year’s Eve Deluxe
NYE Deluxe, het legendarische nieuwjaarsfeest in Kursaal Oostende belooft op 31 december opnieuw een onvergetelijke avond te worden. De feestgangers kunnen er zeker van zijn dat ze getrakteerd zullen worden op een indrukwekkende selectie van verschillende DJ’s die zorgen voor een non-stop dansfeest tot in de vroege uurtjes van het nieuwe jaar.