Non-fictieboekenfestival FAAR trekt meer dan 5.500 boekenliefhebbers naar Oostende

Posted on Posted in Oostende - De Stad aan Zee, Toerisme

Oostende, 12 maart 2023 – Het afgelopen weekend vond de tweede editie van het non-fictieboekenfestival FAAR plaats in Oostende. Met meer dan 5.500 bezoekers was het een groot succes. Met een mix van literaire voorstellingen, debatten, workshops en doe-activiteiten legt FAAR als het ware een boek over de stad. Cultuurcentrum De Grote Post was het kloppende hart van het festival.

FAAR bood een gevarieerd programma voor boekenliefhebbers van alle leeftijden. Meer dan tachtig toonaangevende schrijver stonden op het podium. Drie auteurs namen een centrale rol op als Verrekijker: Binu Singh, Elisabeth Lucie Baeten en Arnon Grunberg. Met meer dan vijftig activiteiten in o.a. De Grote Post, Thermae Palace, De Cierk, KAAP, Bibliotheek Kris Lambert, het Europacentrum, ‘t Leeshuus en Kursaal Oostende was het festival voelbaar in de hele stad.

FAAR kan uitpakken met meer dan 5.500 bezoekers. Zo bevestigt het festival zijn waarde en neemt het een vaste plaats in op de literaire kalender. De 3e editie van het festival zal plaatsvinden van 8 tot en met 10 maart 2024.

FAAR is een organisatie van Toerisme Oostende vzw en wordt gecureerd door Ellen Van Tichelt, Guinevere Claeys en Lies Poignie.