Oostende gaststad voor WK Cyclocross in 2027

Posted on Posted in Cultuur, Evenementen, Oostende - De Stad aan Zee

Oostende zal in 2027 het WK Veldrijden ontvangen, dat besliste het UCI vrijdag tijdens haar congres in Leuven. De wedstrijden zullen gehouden worden op 30 en 31 januari 2027. De stad kan zo al onmiddellijk uitkijken naar een vervolg op het WK van 2021, maar dan mét publiek en alles erop en eraan. 

De geslaagde editie van het het WK Veldrijden in 2021 zorgde ervoor dat de UCI in 2027 opnieuw voor Oostende kiest als gaststad. Ook de kijkers en de media konden de voorgaande editie smaken, waardoor een nieuwe editie hoge verwachtingen met zich meebrengt.

“We zijn verheugd dat we het WK Cyclocross in 2027 opnieuw kunnen organiseren in Oostende” zegt burgemeester Bart Tommelein. “Het kampioenschap in januari leverde spannende koersen en prachtige beelden op, maar we hebben het publiek enorm gemist. In 2027 gaan we voor een WK met alles erop en eraan.”

Stad Oostende zet haar ambities als sportstad extra in de verf te zetten door zo snel al een volgende editie aan zich te koppelen. Het kampioenschap zal plaatsvinden op 30 en 31 januari 2027. Details rond het parcours en de organisatie worden in de aanloop naar het evenement bekendgemaakt.