Oostende zorgt voor licht!

Posted on Posted in Communicatie

Tijdens deze donkere tijden wil Stad Oostende een hart onder de riem steken van alle Oostendenaars door de kerstlichtjes vroeger aan te steken. De Stad roept ook alle Oostendenaars op om mee te doen en hun gevel, balkon of voortuin te verlichten en sluit zo aan bij de nationale actie #Zorgvoorlicht van VTM en Het Laatste Nieuws.

Sinds het invoeren van de verstrengde maatregelen om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan, worden in Vlaanderen massaal lichtjes aangestoken. VTM en Het Laatste Nieuws lanceerden vorige week ook een nationale actie #Zorgvoorlicht. Ook Stad Oostende springt mee op de kar en zet alvast de kerstverlichting aan als teken van hoop en verbondenheid met alle Oostendenaars.

De Mercator en de Amandine baden al sinds vorige week in feeërieke sfeerverlichting. Vanaf vrijdag komen daar ook heel wat stadsgebouwen bij: onder andere het Stadhuis, De Grote Post en Kursaal Oostende steken dan ook hun lichtjes aan. Ook het bloemenuurwerk in het Leopoldpark, de Kennedyrotonde, het Vuurkruisenplein en de Verenigde Natiënlaan zullen al verlicht zijn.

Doe mee en #zorgvoorlicht

Stad Oostende roept alle Oostendenaars op om mee te doen, en een lichtje te plaatsen achter het raam of de gevel of hun voortuin of balkon met lichtjes te versieren. Samen maken we licht in deze donkere periode!

Bezorg ons een foto van jouw lichtjes via communicatie@oostende.be of deel je foto openbaar op sociale media met de hashtags #loveoostende en #zorgvoorlicht. Wie weet zetten we jouw foto dan wel in de spotlight op onze pagina of in De Grote Klok!

Oostendse lichtjes in beeld op VTM

Bovendien komt televisiezender VTM nu vrijdagavond 6 november naar Oostende om de fonkelende lichtjes te filmen. De beelden worden uitgezonden na het VTM Journaal van zaterdag 7 november om 19.00 uur. Wil je ook graag in beeld komen? Schrijf je dan in via deze link.