Oostendenaars in de kijker tijdens Oostendedagen

Posted on Posted in Communicatie, Oostende - De Stad aan Zee, Samenleven

Op 10 en 11 september 2022 viert Oostende feest en zetten we de Oostendenaars in de kijker. De Oostendedag is dit jaar niet één, maar twee dagen. Op zaterdag is er een wervelend avondfeest in de ACEG Wellington Hippodroom en op zondag is er feest in alle Oostendse wijken.

In het weekend van 10 en 11 september is het opnieuw zover. Stad Oostende viert feest en daar mogen alle Oostendenaars van meegenieten. In tegenstelling tot eerdere edities spreiden we de feestelijkheden over twee dagen.

Avondfeest in de ACEG Wellington Hippodroom

Op zaterdag 10 september vormt de ACEG Wellington Hippodroom het decor van het avondfeest. Vanaf 19.00 uur zijn Oostendenaars welkom om te genieten van muziek, dans en Oostendse hapjes en drankjes.

“We maken er dit jaar samen een groot feest van voor elke Oostendenaar. Iedereen is welkom: rasechte Oostendenaars, nieuwe inwoners en tweedeverblijvers. We zijn ‘Allemaal Oostendenaar’”, zegt Burgemeester Bart Tommelein. “Met de vele activiteiten willen we de Oostendenaar een fantastisch weekend bezorgen in onze mooie stad-aan-zee.”

Op de affiche staan Oostendse bands zoals Bwana, Amalia, The Nealions, Lethal Injury, Thin Line Men en Shoreline Collective. Bovendien brengen Johannes Verschaeve (ex-The Van Jets) & co hun livesoundtrack bij de VRT-serie Onder Vuur. De Oostendse dj’s DJ Tommy Denys (Les Ateliers Claus) en DJ Bobo Kool vullen het muziekprogramma verder aan.

Daarnaast kunnen aanwezigen deelnemen aan een workshop Nepali-dans door Nepali Samudaya. Verder zorgen Deena Knowles en Misty Multipass voor de nodige animatie. Meer informatie over het avondfeest vind je op www.oostende.be/avondfeest.

Feest in de wijk met haltes in 9 Ontmoetingscentra

Zondag 11 september viert de Stad feest in alle Oostendse wijken. Deelnemers kunnen een fietsroute volgen die hen langs 9 Oostendse ontmoetingscentra zal brengen. Elk OC organiseert activiteiten voor jong en oud, gekleurd door het karakter van de wijk.

“Begin september is traditioneel gezien het moment waarop Oostende weer in handen valt van de Oostendenaren. Op welke manier kan men beter zijn stad opnieuw ontdekken dan een fietstocht waarbij je in elke wijk en in elk ontmoetingscentrum ondergedompeld wordt in de eigenheid en het karakter van de wijk. Onze dienst Externe Relaties samen met onze ontmoetingscentra bieden je een aantrekkelijk en goed gevuld programma aan om er een ware topdag van te maken. Een ideale fiets-familiedag”, legt schepen Donck uit.

In het Westerkwartier proef je van de wereld. Met muziek, mode, animatie, hennatekeningen, … laten we je kennismaken met andere culturen. In Mariakerke focussen we ons op James Ensor en in Raversijde vormt de luchthaven het centrale thema.

In het Centrum wordt Oostende als evenementenstad weergegeven. De wijk Oud Hospitaal profileert zich dan weer als kunstwijk. In Stene dompelen bezoekers zich helemaal onder in de wereld van de landbouw. Verder plaatst de Konterdamwijk oude ambachten in de kijker. In de Vuurtorenwijk primeert de maritieme geschiedenis.

Open Monumentendag

Tot slot spitst Zandvoorde zich toe op het groene karakter van de wijk. Het ontmoetingscentrum is ook de centrale ontmoetingsplaats van Open Monumentendag. Je vindt alle informatie over het feest in de wijk op www.oostende.be/feestindewijk.

In elk OC kan je genieten van enkele unieke lekkernijen. Bovendien kan je er je dorst lessen aan democratische prijzen. Alle activiteiten zijn gratis en reserveren is niet nodig.