Oostendse mondmaskers weldra beschikbaar!

Posted on Posted in Communicatie, Oostende - De Stad aan Zee

Stad Oostende en de vele vrijwilligers zijn hard aan het werk om zo snel mogelijk voldoende mondmaskers te maken voor alle Oostendenaars. De mondmaskers kunnen intussen al aangevraagd worden.

Hoe aanvragen? Elke Oostendenaar kan een mondmasker aanvragen voor zichzelf of voor andere inwoners van Oostende (vanaf 12 jaar) die op hetzelfde adres wonen. Doe dat bij voorkeur digitaal via www.oostende.be/aanvraag-mondmaskers en hou alvast je rijksregisternummer klaar. Heb je niet de mogelijkheid om je mondmasker digitaal aan te vragen? Dan kan je vanaf 4 mei telefonisch terecht bij de Sociale Noodlijn via T 0800 1 8400. Opgelet: je kan slechts 1 mondmasker per rijksregisternummer aanvragen.

Wees solidair! De mondmaskeractie van de Stad is erop gericht om in de eerste plaats maskers beschikbaar te maken voor mensen die niet op een andere manier aan een exemplaar raken zoals alleenstaande ouderen, sociaal kwetsbare groepen, mensen die voor hun beroep veel in contact komen met anderen,… Stad Oostende roept op tot solidariteit en vraagt mensen die zelf al mondmaskers hebben (of er makkelijk kunnen kopen) om voorlopig geen aanvraag in te dienen en nog even te wachten. Zo kunnen we een vlotte dienstverlening garanderen.