CommunicatieOostende - De Stad aan ZeeToerismeVeiligheid

Opnieuw aanmelden voor drukste centrumstranden in Oostende van donderdag 6 augustus tot en met zondag 9 augustus

Posted

Vanaf donderdag 6 augustus tot en met zondag 9 augustus 2020 wordt het aanmeldingssysteem voor de drie drukste stranden in Oostende opnieuw geactiveerd. Aanmelding is nodig van aan het Zeeheldenplein tot net voor de Venetiaanse Gaanderijen.

Vanaf de tweede helft van deze week gaan de temperaturen opnieuw stijgen en wordt zelfs een hittegolf voorspeld. Daarom besliste Stad Oostende om van donderdag 6 augustus tot en met zondag 9 augustus 2020 het aanmeldingssysteem voor de drie drukste stranden voor de derde keer te activeren. Dit systeem moet ervoor zorgen dat de social distancing op deze stranden gegarandeerd is. Het systeem is enkel actief op het Klein Strand, Groeistrand en Groot Strand, dus van aan het Zeeheldenplein (aan de ‘rode blokken’ / Rock Strangers ) tot net voor de Venetiaanse Gaanderijen. Op de andere stranden is aanmelden niet nodig.

Hoe aanmelden?

Iedereen kan vanaf 3 augustus gratis aanmelden via de website visitoostende.be/strand, via de balie van Toerisme Oostende, het UiTloket of het gratis nummer 0800 62 167 (tussen 08.00 en 20.30 uur). Deze aanmelding garandeert je een plekje op de stranden in het centrum bij aankomst voor 14.00 uur. Het systeem wordt momenteel geactiveerd van donderdag 6 augustus tot en met zondag 9 augustus 2020, maar dit kan nog verlengd worden.