OSTEND BEACH 10 YEARS

Posted on Posted in Oostende - De Stad aan Zee, Toerisme

Klein Strand, Oostende.

Op vrijdag 12, zaterdag 13 en zondag 14 juli zal Ostend Beach 10 kaarsjes uit blazen. Voor het eerst in zijn geschiedenis zal het festival 3 dagen duren, met 11 podia en meer dan 100 (inter)nationale artiesten. Er worden meer dan 15.000 bezoekers verwacht en er is opnieuw een unieke camping op de Oosteroever die plaats biedt aan 1.000 kampeerders. Dimitri Vegas & Like Mike, Chuckie, R3hab, Campelphat, Sven Vath, en Green Velvet zijn enkele top Dj’s die in het verleden al op het strand van Oostende hebben gespeeld. Ook dit jaar pakt het festival uit met enkele toppers.

Op vrijdag 12 juli leggen we met Urban Friday de focus op R’n’B en hiphop en verwelkomen we 3 hosts; Feathers uit Antwerpen, Vibestr uit de Versuz en het populaire LUST concept. Lil’ Kleine en Jebroer zijn de absolutute headliners op vrijdag.

Op zaterdag 13 juli is er naast de populaire Mainstage met oa. Yves V, Mattn & Dimaro, ruimte voor techno op het strand in de Eristoff Club met niemand minder dan het Materia label van Marco Bailey. In de Schweppes Savana kijken we uit naar de Ibiza vibes van ondermeer Franky Rizardo & Michael Bibi. De 4e stage op zaterdag wordt gehost door Desperados.
Tijdens de 3e dag op zondag 14 juli verwelkomen we Studio Brussel met The greatest Switch op de mainstage waar Faithless zal afsluiten met een Dj set na oa. Cherry moon legends & Mike Push. De Eristoff Club wordt gehost door KingKong van Fred Hush met niemand minder dan Deborah De Luca. Trouwe partner en Host Magazine Club uit Lille wist niemand minder dan Kink en Butch te strikken. Op zondag krijgen Oostendse Dj’s hun plaats in de Desperados Dome.
De volledige Line Up kan je terugvinden op de website: www.ostendbeach.be

Ostend Beach extra’s

De rode draad in de geschiedenis van Ostend Beach is niet enkel de kwaliteitsvolle en verrassende line up jaar na jaar maar ook de extra’s voor de bezoekers. We lijsten hierbij even op wat we dit jaar te bieden hebben.

UiTPAS trakteert de Oostendse jeugd!
Ben je tussen 16 en 26 jaar en een UiTPAS-eigenaar? Goed nieuws!
Rep je zo snel mogelijk met je UiTPAS naar Toerisme Oostende want de eerste 200jongeren krijgen 50% korting bij aankoop van een combi-ticket voor Ostend Beach!
Heb je nog geen UiTPAS? Als jongere (tot 26 jaar) kan je een gratis UiTPAS aanmaken of je ENTREEpas gratis omruilen voor een UiTPAS. Zo kun je genieten van alle voordelen!

ECOFRIENDLY

Ostend Beach staat er samen met Stad Oostende ondertussen bekend voor, om een voortrekker te zijn bij het organiseren van een duurzaam, afvalarm en plastiek vrij evenement. Ook dit jaar wordt hier sterk op ingezet om een ecofriendly festival neer te zetten. Tijdens het festival zal gewerkt worden met ecocups en beercups die beide een waarde hebben zodanig deze mooi worden teruggebracht aan de bar, ook worden rietjes en confetti verbannen op het strand en werken de foodpartners enkel met kartonnen bordjes en houten bestek. Een ander initiatief dat op poten werd gezet is de aanwezigheid van de ‘Proper Strand Lopers’ die aanwezig zullen zijn met een infostand om de bezoekers extra te sensibiliseren. De VZW krijgt ook een belangrijke financiële steun van Ostend Beach.

CORTADOR
Hand cutted Serrano ham by Maestro Cortadors by JOKA.

NEW STAGES
Zonder onze partners zou Ostend Beach nooit staan waar het nu staat, voor de 10e editie is er dan ook flink geinvesteerd in nieuwe podia, zo heeft de mainstage een volledige make over gekregen, is de Eristoff Club een gigantische zwarte tent geworden die zeer goed past bij techno sound op het festival. Schweppes krijgt op zaterdag en zondag een nieuw podium, de Schweppes Savana waar cocktail shakers en cortador’s het beste van zichzelf geven. Desperados zorgt voor een super gezellige kleine stage en Red Bull plant een watertoren neer op het festival terrein waar je je bandje kan opladen en in ruil een gratis Red Bull White ontvangt.

SPECIAL BEERS
Voor het 2e jaar op rij hebben we een special Belgian Beer Café by Alken-Maes op het festival.

• DESPERADOS
• STRONGBOW RED
• GRIMBERGEN BLOND
• HAPKIN
SCHWEPPES COCKTAILS
• IBIZA MOJITO
• LAZY MULE
• VODKA RUSSCHIAN
• VIRGIN MULE
• VIRGIN RUSSCHIAN

ZERO TOLERANCE

Ook dit jaar werkt Ostend Beach nauw samen met de politie en overheidsdiensten om een zo veilig mogelijk festival aan te bieden.

WORLDTOUR

Topartiesten uit binnen- en buitenland zoals Butch, Cherry Moon Legends, Deborah De Luca, Ellen Allien, Franky Rizardo, Marco Bailey, MATTN, M.I.K.E. Push, Michael Bibi en Yves V spelen dit weekend dan wel op Ostend Beach in Oostende, maar dit zou in de toekomst ook wel ergens anders kunnen zijn. Eerder deze week kondigde de organisatie al aan om het succesverhaal te willen verderzetten op andere plaatsen in de wereld. Een grote troef volgens de organisatoren om met dit feestconcept en het meenemen van lokale specialiteiten (zoals garnaalkroketten) naar het buitenland aan citymarketing te doen en Oostende zo verder op de kaart te zetten.
Later deze maand op 26 en 27 juli trekt het concept al naar Tokyo en Bangkok respectievelijk voor twee club shows.

TICKET PRICES

✘ Combi € 69
✘ Friday € 20 * 16h -02h
✘ Saturday € 45 * 12h – 02h
✘ Sunday € 35 * 12h – 24h
✘ Ostend Dunes Camping € 30 * Vrijdag12/7 tem Maandag 15/7

VIP TICKETS = SOLD OUT

Het festival kreeg ook alsmaar meer vraag naar B2B en speciale arrangementen. De VIP-area kreeg een grondige upgrade met een beter en mooier design waar de gelukkigen zullen genieten van zon en muziek vanop het VIP-deck met een exclusief zicht op de mainstage.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.