PRUP Strand en Dijk Oostende is belangrijke meerwaarde

Posted on Posted in Oostende - De Stad aan Zee
Sport op het strand
Foto: De Kust – Oostende

Het Provinciaal Ruimtelijk Uitvoeringsplan ‘Strand en Dijk Oostende’ werd bij Ministerieel Besluit definitief goedgekeurd. ‘Een belangrijke meerwaarde voor de stad’, zo meldt Eerste Schepen Bart Tommelein (Open Vld), bevoegd voor Ruimtelijke Ordening. ‘Het PRUP strookt met de visie van de stad inzake een duurzame kustontwikkeling. Het toenemend aanbod aan allerhande evenementen, maar ook water- en strandsporten, deed de vraag rijzen naar een ruimtelijk beleidskader. Daar komt nu een duidelijk antwoord op’, aldus Schepen Tommelein. Het dossier stond ter kennisgeving op het schepencollege van maandag 14 oktober.

 

De herzieningsprocedure van het PRUP ‘Strand en Dijk’ ging in 2011 voor de 10 kustgemeenten van start. Met het plan wenst de provincie tegemoet te komen aan een aantal verzuchtingen van de diverse gemeenten. Zo zijn er onder meer bijkomende mogelijkheden voor de horeca en watersportclubs aan de Vlaamse kust. Bovendien garanderen de PRUP’s dat de noodzakelijke kustwerkingswerkzaamheden zullen plaatsvinden.

Dankzij het uitvoeringsplan kunnen stedenbouwkundige vergunningsaanvragen en aanvragen voor evenementen en activiteiten op strand en dijk vanuit een eenvormig en duurzaam perspectief behandeld worden. Zo wordt het onder meer mogelijk dat tijdelijke terrassen op de dijk overdekt kunnen worden of dat  kleinschalige evenementen ook in het winterseizoen kunnen plaatsvinden met de bijbehorende constructies. Kortom, een belangrijke meerwaarde voor onze stad’, licht bevoegde Schepen Bart Tommelein toe. 

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.