Recherche Politie Oostende doet één van de grootste cocaïnevangsten in jaren

Posted on Posted in Oostende - De Stad aan Zee, Politie

Twee verdachten aangehouden

De sectie drugs van de recherche van Politie Oostende kon een ruime hoeveelheid cocaïne en geld in beslag nemen. Vier verdachten werden opgepakt en twee zijn intussen aangehouden.

De rechercheurs voerden al een tijdje onderzoek naar iemand die ervan verdacht wordt drugs te verhandelen. Tijdens twee huiszoekingen in de wijk Mariakerke kon de politie in totaal liefst 2,87 kilogram cocaïne aantreffen en nog eens ruim 42.000 euro cash geld. Het gaat daarbij om één van de grootste cocaïnevangsten van de afgelopen jaren in Oostende, de straatwaarde wordt geraamd op ruwweg 140.000 euro. De politie rekende bij aanvang van de eerste huiszoeking vier mannen in, waarvan er uiteindelijk twee (25 en 32 jaar) konden gelinkt worden aan het eerder gevoerde onderzoek. Het parket besliste intussen om ze alle twee te arresteren en voor te leiden voor de onderzoeksrechter, die hen vervolgens aanhield.

“Deze drugsvangst is aanzienlijk”, benadrukt korpschef Philip Caestecker. “De strijd tegen de georganiseerde drugshandel blijft een speerpunt van onze politiediensten. Achter de schermen wordt keihard gewerkt door een groep gedreven rechercheurs, met steun van andere diensten van Politie Oostende. Het sterke resultaat van dit recent onderzoek zorgt echter niet voor een hoerastemming: we blijven gefocust en met alle mogelijke middelen drugshandel bekampen.”

“Keihard optreden tegen drugsdealers is een belangrijk punt uit het bestuursakkoord. Met resultaten als deze treffen we hen daar waar het pijn doet”, stipt burgemeester Bart Tommelein aan.