Richtlijnen voorbije weekend goed opgevolgd, evenementen april en mei geannuleerd

Posted on Posted in Communicatie, Oostende - De Stad aan Zee

Het voorbije weekend ging de paasvakantie van start. De vele coronamaatregelen werden – onder meer door de inzet van de politie – goed opgevolgd. Intussen besliste Stad Oostende ook om alle evenementen in april en mei niet te laten doorgaan.

Het voorbije weekend werden de richtlijnen in de strijd tegen het coronavirus over het algemeen goed opgevolgd. Wie niet in Oostende moest zijn, kwam niet. Op zaterdag bijvoorbeeld kwamen slechts een 850-tal wagens Oostende binnen, meer dan tien keer minder dan op een normale dag. De politie controleerde het hele weekend en ging na of bestuurders effectief onderweg waren voor een essentiële verplaatsing.

In de stad zelf werden de meeste controles uitgevoerd op de Zeedijk en omgeving. Het overgrote deel van de wandelaars, joggers en fietsers op de zeedijk en in de parken volgde de richtlijnen rond social distancing goed op. Wel moest de politie een paar keer tussenkomen op plaatsen waar mensen op bankjes gingen zitten en zo een (zittende) samenscholing vormden. Op het piekmoment zaterdag (halverwege de namiddag) was de situatie op de drukke Zeedijk nog steeds (net) onder controle. De lokale politie zette zowel zaterdag als zondag meer dan 40 agenten in.

Evenementen in mei

Intussen wil Stad Oostende duidelijkheid scheppen voor alle organisatoren van evenementen. Daarom werd beslist om alle toegekende vergunningen voor evenementen in april en mei 2020 in te trekken. De Stad zal voorlopig ook geen nieuwe vergunningen meer toekennen.

Een aantal vaste waarden op de evenementenkalender zullen dit jaar niet kunnen doorgaan zoals de Buitenspeeldag op 22 april en de Erfgoeddag op 25 en 26 april. Eerder werd ook al bekend dat Oostende voor Anker, normaal voorzien eind mei, zal uitgesteld worden naar 2021.

Meer info en updates op www.oostende.be/corona

Foto: Gwendoline Claes