Speelpleinwerking Oostende tijdens de zomervakantie

Tijdens de zomervakantie organiseert Stad Oostende opnieuw De Speelpleinwerking. Een team enthousiaste animatoren zorgt voor een leuke tijd voor de kinderen. Daarbij worden de nodige maatregelen genomen om alles coronaproof te laten verlopen.

Stad Oostende organiseert deze zomer opnieuw De Speelpleinwerking van 1 juli tot en met 24 augustus op verschillende locaties in Oostende. De Speelpleinwerking is er voor kinderen geboren van 2017 tot en met 2009, maar ook voor jongeren geboren van 2008 tot en met 2006 wordt er een aanbod voorzien in een aparte tienerwerking. Er is plaats voor meer dan 500 kinderen die verdeeld zullen worden in verschillende contactbubbels.

Inschrijvingen per week

Rekening houdend met de geldende COVID-19 maatregelen wordt er gewerkt met inschrijvingen per week. Dit is van belang om de verspreiding van het virus tegen te gaan en het maximum aantal van 50 kinderen per contactbubbel te bewaken.

Inschrijven kan online vanaf donderdag 20 mei 2021 om 18.00 uur via het inschrijvingsprogramma op inschrijvingenjeugd.oostende.be. Deelnemen aan De Speelpleinwerking kost 35 euro per week voor inwoners (7 euro voor kinderen met een UiTPAS aan kansentarief). Niet-Oostendenaars betalen 100 euro voor een week Speelpleinwerking.

Ouders die hulp nodig hebben bij het inschrijven kunnen langskomen aan de balie van de dienst Jeugd. Opgelet, dit kan enkel op afspraak via www.oostende.be/afspraak of T 0800 1 8400.

Ochtend- en avondopvang

Door de coronamaatregelen is een samenwerking met de Buitenschoolse Kinderopvang niet mogelijk. Daarom voorziet De Speelpleinwerking zelf ochtend- en avondopvang op alle locaties, onder begeleiding van de animatoren. De ochtendopvang start om 7.30 uur, de avondopvang eindigt om 18.00 uur. Ouders die gebruik wensen te maken van de ochtend- en/of avondopvang, kunnen dit afzonderlijk reserveren via het inschrijvingsprogramma of via mail bij de dienst Jeugd (jeugd@oostende.be).

De organisatie van de Speelpleinwerking wordt opnieuw volledig ‘coronaproof’ uitgerold. Om de veiligheid van de kinderen en animatoren te kunnen garanderen, werd beslist om opnieuw met weekinschrijvingen te werken. Ondanks de veiligheidsmaatregelen is het echter onze grootste prioriteit om de aanwezige kinderen vooral een zorgeloze vakantieperiode te bezorgen, onder begeleiding van opgeleide animatoren.

Alle informatie over De Speelpleinwerking vind je op www.oostende.be/speelpleinwerking.