Stad Oostende herdenkt crash airshow

Posted on Posted in Luchthaven Oostende, Oostende - De Stad aan Zee

Op dinsdag 26 juli 2022 zal het exact 25 jaar geleden zijn dat de crash tijdens de airshow van Oostende plaatsvond. Daarom organiseren Stad Oostende en de Internationale Luchthaven Oostende – Brugge een plechtig herdenkingsmoment in de vertrekhal van het luchthavengebouw.

Zaterdag 26 juli 1997 was een bewolkte dag in de zomervakantie. 50.000 bezoekers trokken die dag naar de luchthaven van Oostende waar de jaarlijkse Internationale Airshow plaatsvond. Het was één van de grootste luchtspektakels van België.

Ook de Royal Jordanian Falcons, de elite-eenheid van de Jordaanse koning, voerden die dag een stuntnummer op. Maar om 16.50 uur liep het helemaal verkeerd. Eén van de vliegtuigen crashte, maaide een tent van het Rode Kruis weg en schoof verder tussen het publiek. De tol was zwaar: er vielen tien doden en 58 gewonden.

Dinsdag 26 juli 2022 is het exact 25 jaar geleden dat deze jammerlijke gebeurtenis plaatsvond. Daarom organiseren Stad Oostende en de Internationale Luchthaven Oostende – Brugge om 16.50 uur een plechtig herdenkingsmoment in de vertrekhal van het luchthavengebouw.