Stad Oostende steunt ondernemers met vermindering belastingen

Posted on Posted in Economie, Oostende - De Stad aan Zee

Om de lokale handelaars te ondersteunen in coronatijden, heeft Stad Oostende beslist om een aantal stadsbelastingen tijdelijk te verminderen of te schrappen: de belasting op uithangborden, de verblijfsbelasting en de belasting op het gebruik van het openbaar domein, voor bijvoorbeeld terrassen.

Eind juni stelde Stad Oostende haar herstelplan voor om de stad door de coronacrisis te loodsen. Binnen dat plan zat onder andere het voornemen om enkele belastingen te schrappen tijdens de periode van de lockdown. Het College van Burgemeester en Schepenen heeft die beslissing vorige vrijdag bekrachtigd.

Zowel de belasting op uithangborden als de belasting op het bezetten van openbaar domein, bijvoorbeeld de terrassen van horecazaken, worden geschrapt voor de periode van de lockdown.

Verblijfsbelasting ook verminderd voor de rest van het jaar

Ook de verblijfsbelasting werd aangepakt. Hotels of andere accommodatie hoeven voor de periode tussen 14 maart 2020 tot 30 juni 2020 geen belasting te betalen. Voor de tweede helft van dit jaar wordt wordt het tarief van de verblijfsbelasting verminderd van 123,75 euro naar 75,00 euro per kamer per kwartaal.

“Na de uitbreiding en daarna ook de verlenging van de zomerterrassen, geven we onze ondernemers nu opnieuw een duwtje in de rug door verschillende belastingen te verminderen”, zegt schepen van Ondernemen Charlotte Verkeyn.

“Met deze belastingverlaging pompen we extra zuurstof in onze economie. Lokale ondernemers worden niet belast tijdens de lastige periode waarin veel zaken amper inkomsten hadden” aldus burgemeester Bart Tommelein.