Stad Oostende waarschuwt voor aangespoelde paraffine op het strand

Posted on Posted in Brandweer, Communicatie, Oostende - De Stad aan Zee

Eerder deze week waarschuwden de media al voor paraffine die aangespoeld was langs de Westkust. Ook op het strand van Oostende is het goedje op verschillende plaatsen langs de waterlijn aangespoeld. Hondenbaasjes houden hun hond het best aan de leiband en wandelaars raken de stof beter niet aan met de blote hand. De brandweer en stadsdiensten doen het nodige om de paraffine zo snel mogelijk te verwijderen.

Verschillende media meldden woensdag dat er stukken paraffine aangespoeld waren langs de Westkust. Intussen werd de stof, die lijkt op kaarsvet, ook op het strand van Oostende aangetroffen. De paraffine, die geloosd werd door een transportschip, kwam mogelijks in contact met chemische middelen.

Wandelaars raken de paraffine dus beter niet met de blote handen aan. Ook hondenbaasjes houden hun viervoeters het best aan de leiband. Dieren zien het goedje namelijk als voedsel, terwijl het giftig kan zijn. De brandweer heeft de grootste stukken paraffine op het strand van Oostende intussen al verwijderd en de stadsdiensten zullen ook vanavond nog op een aantal plaatsen strandreinigingsmachines inzetten.

Foto: © Aäron Fabrice de Kisangani