Sterk blijven inzetten op regionaal en lokaal nieuws

Posted on Posted in Open Vld, Vlaams Parlement

Vlaams Volksvertegenwoordiger Bart Tommelein (Open Vld) vraagt de VRT om verder sterk te blijven inzetten op regionaal en lokaal nieuws.

De beslissing van de VRT om de ontkoppelde ochtendblokken op Radio 2 te schrappen laat ook bij Vlaams Volksvertegenwoordiger Bart Tommelein een wrang gevoel achter. “Lokaal en regionaal nieuws zijn voor veel mensen terecht belangrijk. Het gaat immers om het belang van nabijheid en betrokkenheid bij wat in de eigen gemeenschap gebeurt.”

“Ik ben er steeds voorstander van geweest dat de VRT een stevig en toekomstgericht transformatieplan op tafel legt. Maar besparen op corebusiness lijkt me een vreemde keuze. Het regionale karakter van Radio 2 is net de bestaansreden van deze zender. Het lijkt mij dan ook van belang dat de VRT blijvend aandacht besteedt aan regionale informatie. Misschien kan dat op een andere en efficiëntere manier, maar het zou goed zijn mocht de VRT daar dan ook een duidelijk engagement voor uiten en dat zeer concreet maken.”, aldus Tommelein. “Als de VRT steeds minder gebruik wil maken van de mogelijkheid om Radio 2 te ontkoppelen, dan kunnen we ons overigens de vraag stellen of ze dan al die frequenties blijft nodig hebben.”