Politie Oostende stoomt zich klaar voor drukke zomer

Posted on Posted in Oostende - De Stad aan Zee, Politie

Strandpolitie langer op post

Politie Oostende maakt zich klaar voor de start van het zomerseizoen. Vanaf komend weekend tekent de intussen bekende strandpolitie present. Nieuw dit jaar is dat de uren van de dienst zijn uitgebreid om het hoofd te bieden aan mogelijke extra drukte. Vanaf zaterdag 10 en zondag 11 juni opent de strandpost van Politie Oostende en de kustredders ter hoogte van het Casino Kursaal. Het is het vierde zomerseizoen op rij waarin de veiligheidsdiensten samen zorgen voor veilig en aangenaam strandplezier. Alle badgasten herkennen de strandpolitie aan hun opvallende oranje uitrusting. Ook de strandbuggy’s zijn weer van de partij.

Burgemeester Bart Tommelein: “We hebben de strandpolitie deze legislatuur opgestart om nog sneller te kunnen reageren als de veiligheid in het gedrang komt én om dichter bij de mensen te staan. Dit jaar doen we er nog een schepje bovenop: de strandpolitie zal langer aanwezig zijn op drukke zomerdagen. We zullen deze zomer meer dan ooit focussen op de aanpak van zwerfvuil en sluikstorten. De algemene veiligheid, in het bijzonder van verloren gelopen kinderen, blijft uiteraard voorop staan.”

In juli en augustus is de politie op het strand voor het eerst langer actief. “De voorbije jaren was de strandpost bezet van 10 tot 18.30 uur. Nu breiden we onze uren uit naar 21.30 uur. Zo kunnen we nog sneller tussenbeide komen voor eventuele incidenten of voorvallen later op de dag”, benadrukt korpschef Philip Caestecker. “De bezetting van de strandpolitie blijft gelijk1 alleen hebben we intern onze planning wat aangepast. Verder, het contact met de burgers is belangrijk. Onze mensen zijn aanspreekbaar, de aanwezigheid is zeer duidelijk en treden ook dagelijks in contact met de uitbaters van de beachbars en eigenaarshuurders van strandcabines.” Zo worden in totaal 1.300 praktische visitekaartjes uitgedeeld met alle info. Let wel: er zijn enkele uitzonderingen op de uren. De post is in juni enkel in het weekend open van 10 tot 19 uur, pas vanaf 24 juni is dat elke dag. In september idem dito. De strandpolitie sluit af op 10 september.

Dat het wel eens een drukke zomer kan worden – veel staat of valt met het weer – bewijzen de cijfers. Vorige zomer liepen er bij Politie Oostende liefst 10.950 meldingen binnen in juli en augustus, die leidden tot 7.958 interventies. Dat waren er zowat duizend meer dan in de zomer van 2021. Een op de tien daarvan loopt binnen bij de strandpolitie.

Alle info: www.politie-oostende.be/strandpolitie