Testcentrum in de Edith Cavellstraat sluit de deuren op zaterdag 30 april

Posted on Posted in Covid-19, Oostende - De Stad aan Zee

Door de sterk dalende coronabesmettingen, neemt de nood aan testen af. Het testcentrum in de Edith Cavellstraat sluit daarom de deuren op zaterdag 30 april. Hier werden maar liefst 56.700 testen afgenomen sedert de start van corona. De testcentra op de luchthaven en bij ZorgConnect aan Zee blijven wel beschikbaar. Op de wachtpost kan je niet terecht voor een coronatest.

Het aantal coronabesmettingen is sterk aan het dalen, dus neemt ook het aantal personen die zich laat testen snel af. Daarom sluit het testcentrum in de Edith Cavellstraat op zaterdag 30 april de deuren. Je kan voor een test in Oostende nog steeds terecht op deze locaties:

  • Testcentrum Eurofins/labo Van Poucke op de luchthaven van Oostende.
  • ZorgConnect aan Zee (Prikcentrum CRI Oostende) Kaaistraat 1A, 8400 Oostende. Begin mei verhuist deze dienst naar Torhoutsesteenweg 66.

Om op deze locaties een test te laten afnemen heb je wel nog steeds een CPTC-code nodig en moet je een afspraak maken. Voor het aanvragen van een testcode en het boeken van een afspraak kan je terecht op www.mijncoronatest.be of www.mijngezondheid.be. In sommige apotheken kan je terecht voor een snelle antigeentest: hier vind je een overzicht.

Wachtpost en huisartsen

De wachtpost dient uitsluitend voor dringende medische problemen. Daar worden geen coronatesten afgenomen. Door de dalende nood aan testen zullen de meeste huisartsen ook geen PCR-testen meer afnemen omdat die een grote administratieve werkdruk met zich meebrengen. Sommige artsen nemen wel nog testen af, goed informeren bij de eigen huisarts is dus de boodschap.

56.700 testen

In het testcentrum in de Edith Cavellstraat werden sedert de start van corona maar liefst 56.700 testen afgenomen! Een hele prestatie waarvoor stad Oostende de betrokken artsen, verpleegkundigen, vrijwilligers, jobstudenten, ziekenhuizen en labo’s uitdrukkelijk wil bedanken.