The Sound of O is terug en toert door de wijken

Posted on Posted in Oostende - De Stad aan Zee, Samenleven

Stad Oostende werkte een nieuw concept uit voor The Sound of O. De radioshow wordt nu een echte wijkradio die gedurende het hele jaar zal rondtrekken naar de verschillende wijken met vaste rubrieken. De live-uitzendingen vinden plaats in de ontmoetingscentra van Oostende en zijn toegankelijk voor het publiek. De radioshow meevolgen kan via de website van de Stad of via Radio BeOne (107,4 FM) en Radio Noordzee (105 FM). De eerstvolgende uitzending vindt plaats op zaterdag 25 maart om 11.00 uur.

Tijdens corona werd de radioshow The Sound of O in het leven geroepen om de bewoners van de buurten en wijken in de Stad een hart onder de riem te steken en met elkaar te verbinden. The Sound of O werd toen tijdens de kerstperiode tijdens één specifieke dag uitgezonden.

Nieuw concept

Stad Oostende en de radiozenders BeOne en Noordzee sloegen de handen in elkaar om The Sound of O in een nieuw jasje te steken. In het nieuwe concept wordt de radioshow niet meer op één dag uitgezonden. Het wordt een echte wijkradio die heel het jaar zal rondtrekken naar de acht verschillende wijken. Elke laatste zaterdag van de maand(uitgezonderd juli/augustus) zullen inwoners kunnen genieten van de wijkradio, telkens van 11.00 tot 13.00 uur.

Oostendenaars kunnen de uitzending meevolgen via www.oostende.be/thesoundofo en via Radio BeOne (107,4 FM) of Radio Noordzee (105 FM).

The Sound of O zal uit vaste rubrieken bestaan. Het wordt een talkshow met het nieuws van de dag, straffe verhalen uit de wijken, sterke interviews, muziek en humor. Wijkgerichte projecten zoals wijkprikkels, wijkbabbels en babbeldrinks neemt The Sound of O eveneens op in de show. Ook evenementen en projecten van andere partners in de wijk zoals scholen, jeugdbewegingen,…zullen aan bod komen. Op die manier stimuleert de Stad wijkcommunicatie en werkt ze aan de identiteit van de wijken.

Burgemeester Bart Tommelein: “Met het nieuwe concept van The Sound of O willen we de Oostendenaars dichter bij elkaar brengen. Ontmoeting en dialoog staan hierbij centraal. Door de handen in elkaar te slaan met onze lokale radiozenders BeOne en Radio Noordzee, kunnen we onze burgers informeren over lokale nieuwsfeiten, verhalen, projecten… Als stad spelen we in op de vraag naar lokaal nieuws, dicht bij de burgers.”

Betrokkenheid

Schepen Maxim Donck: “Stad Oostende wil alle buurten en wijken betrekken bij de wijkradio. Zo krijgen inwoners de kans om een vraag te stellen aan het Stadsbestuur. Dat kan door een mail te sturen naar buurtenenwijken@oostende.be. De meest gestelde vraag wordt beantwoord tijdens de live-uitzending.”

Oostendenaars kunnen trouwens de wijkradio vanop de eerste rij beleven! De uitzendingen zijn namelijk toegankelijk voor het publiek. Inschrijven is verplicht via www.oostende.be/thesoundofo

Praktisch

Bekijk hier de data van de live-uitzendingen:

  • 25 maart 2023: Raversijde (OC Ter Yde, Duinenstraat 172)
  • 29 april 2023: Vuurtorenwijk (OC De Ballon, Mansveldstraat 9)
  • 27 mei 2023: Mariakerke (OC ’t Viooltje, Violierenlaan 3)
  • 24 juni 2023: Stene (OC De Blomme, Chrysantenstraat 30)
  • 30 september 2023: Konterdam (OC Schaperye, Steenovenstraat 86)
  • 28 oktober 2023: Westerkwartier (OC De Schelpe, Elisabethlaan 32)
  • 25 november 2023: Zandvoorde (OC ’t Kasteeltje, Kasteelstraat 22)
  • 30 december 2023: Centrum (Kerstmarkt)