The Starlings schrijven nieuwe plaat in Oostende

Posted on Posted in Oostende - De Stad aan Zee, Toerisme

Kato Callebaut en Tom Dice verhuizen 3 maanden naar Oostende

Vanaf 1 december zijn Kato en Tom terug te vinden in Oostende. In de Stad aan Zee zullen ze nog tot maart 2021 werken aan een nieuw album. Ze zijn ervan overtuigd dat ze hier alle inspiratie zullen opdoen om een geslaagd album af te leveren. Het verloop van dit schrijfproces en hun avonturen in Oostende zal je van dichtbij kunnen volgen. Na de talkshow Hotel Marcel deze zomer, pakt Toerisme Oostende vzw nu uit met een eerste reality-show op hun socials met The Starlings in de hoofdrol.

In juni van dit jaar brachten The Starlings al een debuutplaat uit na hun optreden in Liefde voor Muziek. De lovende reacties en de groei van hun volgers heeft gezorgd voor de bevestiging dat een nieuwe plaat zeker aan de orde is.

The Starlings, het duoproject van Kato Callebaut en Tom Dice, zullen de komende maanden hard werken aan een nieuw album. Ze kozen als locatie heel specifiek voor de badstad Oostende.

James Ensor omschreef het als volgt: <Oostende. Ze is mijn muze, mijn inspiratie. Het gekrioel van de toeristen, het geluid van de zee, de drukte in de haven, het licht over de Oostendse daken. En de onmiskenbare geur van mijn stad. Het parfum van Oostende…> 

Burgemeester Bart Tommelein: “De kunstenaar wist toen al wat velen op vandaag ontdekken: onze prachtige stad vormt een ware inspiratiebron met haar ruw kantje en haar voorliefde voor het absurde. Ik ben er vast van overtuigd dat ook Kato en Tom hier inspiratie kunnen opdoen om een fantastische plaat af te leveren. We kijken ernaar uit om te zien hoe zij Oostende zullen beleven in de komende maanden.”

Wekelijkse vlog

Kato Callebaut: “We zijn enorm gecharmeerd door de stad Oostende en hopen hier heel wat inspiratie op te doen om onze nieuwe plaat op te nemen. We ontdekken zelf gaandeweg ongetwijfeld nog heel wat nieuwigheden, die we niet onmiddellijk aan Oostende linken. Ik kijk vooral uit naar de reacties op onze “behind the scenes”, iets wat compleet nieuw zal zijn voor ons.”

Wekelijks is er een reality-reeks te zien op de Facebookpagina van Toerisme Oostende vzw, dit zal hun ontdekkingen tonen en een blik geven achter de schermen van deze unieke creatie. Vanaf de week van 7 december komt er wekelijks een aflevering op www.facebook.com/visitoostende

Andere projecten

Kato en Tom zullen de komende maanden ook gebruiken om Oostende verder te ontdekken en hun tips te delen met hun volgers. Deze zullen gebundeld worden in een #LoveOostende gids op de website visitoostende.be.

Tom Dice: “We kregen al enkele zeer goede tips om uit te proberen. Zo vermeldde een vriend al de Marvin Gaye Midnight Love Tour, bezoeken we nu zeker het James Ensorhuis en gaan we alle street art van The Crystal Ship samen ontdekken. Deze stad zal zich beetje bij beetje wel prijsgeven en net daar zullen we onze inspiratie uit kunnen halen.”

Starlings in Oostende

Vanaf 1 december zijn Kato en Tom Dice terug te vinden in Oostende. In de Stad aan Zee zullen ze nog tot maart 2021 werken aan een nieuw album. Ze zijn ervan…