Tommelein ziet ruimte voor verdubbeling offshore windcapaciteit

Posted on Posted in Energie 2016 - 2018, In de pers

Belga | Vlaams energieminister Bart Tommelein (Open Vld) ziet ruimte voor meer windparken op zee en een verdubbeling van de voorziene capaciteit tot in totaal 4.000 MW of het equivalent van vier kerncentrales.

De minister reageert tevreden op het akkoord tussen de federale regering en de concessiehouders van de drie nieuwe windmolenparken die tegen 2020 gebouwd zullen worden. De windparken zullen 3,9 miljard euro minder steun krijgen.

Tommelein is tevreden dat de windmolenparken op zee er komen, en dat ze de burgers minder zullen kosten. “De windparken op zee zijn ontzettend belangrijk om onze doelstellingen hernieuwbare energie te halen. Er zouden zoveel mogelijk windmolens moeten draaien tegen begin 2020 om mee te tellen voor Europa”, aldus de minister.

De Vlaamse minister van Energie en voormalige staatssecretaris voor de Noordzee rekent er ook op dat zijn partijgenoot Philippe De Backer in het nieuwe marien ruimtelijk plan nog meer ruimte voorziet voor extra windparken op zee. Zelf ziet Tommelein ruimte voor een verdubbeling van de voorziene capaciteit: van 2.200 MW tegen 2020 naar in totaal 4.000 MW.

One thought on “Tommelein ziet ruimte voor verdubbeling offshore windcapaciteit

  1. ik denk dat Mr Tommelein eens moet nadenken over het enige perpetuum mobile dat er bestaat en dat voorlopig oneindig is en 100 % betrouwbaar : dat is de maan die rond de aarde draait en die een zwaartekracht uitoefent zodanig dat er miljarden en triljoenen kubiek meters water op en af gaan elke dag twee maal // als je dat nog niet hebt begrepen dat daar de energie gratis voor het rapen is , betrouwbaar en konstant dan moet je maar eens terug naar school gaan en je lesje leren . de zon is er niet als je ze nodig hebt in de winter en de wind is er ook niet als je hem nodig hebt en energie opslaan dat doe je met hydro .. en liefst gratis .. de rest is allemaal larie en apekool . Ga maar eens kijken in Frankrijk naar Dinard zijn centrale .maar wat baten kaars en bril …..

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.