Covid-19Oostende - De Stad aan Zee

Vaccinatiecentrum Kursaal Oostende organiseert dry-run

Posted

Belga // In het vaccinatiecentrum Kursaal Oostende heeft donderdag een dry-run plaatsgevonden. Daarbij wordt de werking van het vaccinatiecentrum getest met vrijwilligers. Een twintigtal vrijwilligers doorliepen de verschillende stappen om te bekijken of er nog aanpassingen nodig zijn in de vaccinatielijnen.

Kursaal Oostende zal dienst doen als vaccinatiecentrum voor de inwoners van zowel Oostende als Bredene. Burgemeesters Bart Tommelein en Jean-Marie Dedecker kwamen ter plaatse om de dry-run bij te wonen.

De vrijwilligers doorliepen het volledige parcours, terwijl artsen en verpleegkundigen aanwezig waren om te bekijken of alles vlot verloopt. Ook wordt getest of de vooropgestelde timing klopt.

“Wij willen op geen enkele manier de oorzaak zijn van vertragingen. Als wij vaccins krijgen, moeten we kunnen vaccineren”, zegt burgemeester van Oostende, Bart Tommelein.

Het is de bedoeling dat er vanaf midden deze maand gevaccineerd wordt in het Kursaal. Er zijn acht lijnen beschikbaar waar 25 mensen per uur een prikje kunnen krijgen. “Als de vaccins beschikbaar zijn, kunnen we dagelijks 2.000 mensen vaccineren. Er zal nog veel discussie zijn over de vaccins en de snelheden van leveringen zullen sterk verschillen, maar wij zijn er klaar voor”, aldus Tommelein. Intussen hebben al honderden vrijwilligers zich aangemeld om te helpen in vaccinatiecentrum.