Vaccinatiecentrum verhuist naar Stadhuis

Posted on Posted in Communicatie, Covid-19, Oostende - De Stad aan Zee

De vaccinatieronde met de ‘herfstprik’ tegen het coronavirus loopt op zijn einde. Het vaccinatiecentrum verhuist daarom vanaf november terug naar de Conferentiezaal in het Stadhuis van Oostende.

Op 14 september werd gestart met de vaccinatieronde met het nieuwe ‘bivalente vaccin’. Dit vaccin is ontwikkeld om bescherming te bieden tegen zowel de oorspronkelijke covidvariant als de eerste omikronvariant.

Elke inwoner van Oostende en Middelkerke van 18 jaar of ouder, waarvan de basisvaccinatie afgerond is (minstens 2 prikken), kreeg een uitnodiging in de bus. De laatste prik van de basisvaccinatie moest wel minimaal 3 maanden achter de rug zijn.

Ondertussen ontving bijna iedereen die dit wenste een nieuwe prik met dit vaccin. Er wordt nog tot en met zaterdag 29 oktober 2022 gevaccineerd in de Northlaan. Daarna verhuist het vaccinatiecentrum terug naar het Stadhuis van Oostende. Je krijgt toegang tot de Conferentiezaal via de ingang Amandine (aan de muurschildering van Arno).

Opgelet! Door een fout in het uitnodigingssysteem van het Agentschap Zorg en Gezondheid kreeg een aantal mensen een herinnering aan hun vaccinatiemoment met daarin het verkeerde adres van het vaccinatiecentrum. Tot en met 29 oktober vinden alle vaccinaties sowieso plaats in het vaccinatiecentrum in de Northlaan. Pas vanaf 5 november wordt er opnieuw in het Stadhuis gevaccineerd.

Vaccinatiedagen in het Stadhuis

In de Conferentiezaal van het Stadhuis worden dit jaar nog 4 vaccinatiedagen georganiseerd, telkens op zaterdag van 9.00 tot 13.00 uur: op 5 en 19 november en op 3 en 17 december 2022.

Wie vragen heeft of info wenst over zijn of haar afspraak kan terecht op het infonummer 0800 62 433 of via het mailadres vaccinatiecentrum@oostende.be. Het callcenter is elke werkdag bereikbaar van 9.00 tot 13.00 uur.

Alle informatie over het vaccinatiecentrum vind je op www.oostende.be/vaccinatiecentrum