Oostende - De Stad aan Zee

Vergunning testavondmarkt in Mariakerke ingetrokken

Omwille van het stijgend aantal Covid-19 besmettingen wordt de vergunning voor de geplande testavondmarkt op zondag 26 juli ingetrokken.

In het hele land wordt een ernstige toename van het aantal Covid-19 besmettingen vastgesteld. Daarom heeft Stad Oostende beslist om de vergunning voor de testavondmarkt in Mariakerke die gepland was op zondag 26 juli, in te trekken.

Tijdens een avondmarkt is het moeilijk om de nodige afstand te garanderen tussen de mensen. Niet elke burger houdt zich even strikt aan de maatregelen. Het is niet het juiste moment om dergelijk extra evenement te organiseren dat veel bezoekers kan aantrekken en waarbij de veiligheid moeilijk te verzekeren is. 

Stad Oostende raadt iedereen aan om afstand te houden en de handen zoveel mogelijk te wassen en te ontsmetten. We herhalen ook dat het vanaf nu verplicht is om een mondmasker te dragen tijdens verplaatsingen op het openbaar domein in de bebouwde kom van Oostende. Er zijn evenwel enkele uitzonderingen. Lees er meer over op www.oostende.be.