Vergunningsvergoeding strandvisserij afgeschaft

Posted on Posted in Administratieve Vereenvoudiging

In het kader van administratieve vereenvoudiging wordt de vergunningsvergoeding voor strandvisserij afgeschaft vanaf 1 januari 2021. Wie wil strandvissen moet wel nog een vergunning aanvragen, maar dat wordt dus gratis.

Bij het UiTloket in CC De Grote Post kan een vergunning worden aangevraagd voor het vissen met platte netten op het strand van Oostende. De vergunningsvergoeding voor strandvisserij bedraagt op dit moment 3,75 euro voor één net en maximaal 7,50 euro voor twee netten. Deze vergoeding kent zijn oorsprong in de vroegere stadszegels van 150 en 300 Belgische frank.

Stad Oostende heeft nu beslist om de vergoeding voor de vergunningen voor strandvisserij vanaf 1 januari 2021 af te schaffen. Jaarlijks bracht de vergoeding voor deze vergunning ongeveer 100 euro op. “Het kost meer om dit bedrag te innen dan dat het opbrengt. In het kader van administratieve vereenvoudiging is de vergunning vanaf volgend jaar kosteloos” legt burgemeester Bart Tommelein uit.

De verplichting om een vergunning aan te vragen blijft wel behouden. Deze kan digitaal aangevraagd worden op www.oostende.be/strandvisserij.