Zomerregeling veerdienst verlengd

Posted on Posted in Communicatie, Oostende - De Stad aan Zee
Het veer brengt je het hele jaar door gratis van de westeroever naar de oosteroever en omgekeerd. De uitgebreide zomerregeling die normaal geldt van 30 maart tot 30 september, wordt nu verlengd tot het einde van de herfstvakantie.

De veerboten ‘Roger Raveel’ en ‘Het rode vierkant op zee’ brengen voetgangers en fietsers het hele jaar door gratis van de westeroever (de Visserskaai ter hoogte van het Noordzeeaquarium) naar de oosteroever (het Maritiem Plein) en omgekeerd. De dienstverlening wordt voorzien door DAB Vloot van de Vlaamse Overheid, maar het is Stad Oostende die de kosten voor de uitgebreide zomerregeling op zich neemt.

Door de lockdown in het voorjaar is het toeristisch seizoen pas later van start gegaan. Door de huidige coronamaatregelen kunnen ook minder mensen tegelijkertijd worden overgezet. Met deze beslissing kan je als Oostendenaars of als bezoeker wat langer genieten van deze extra dienstverlening.

Tegemoetkomen aan handelaars

De zomerregeling wordt ook uitgebreid om nog verder de Oostendse handelaars tegemoet te komen, zeker met het oog op de stilaan terugkomende najaarsactiviteiten en de Oktoberfoor die er heel binnenkort aankomt.

Het veer zal tot het einde van de herfstvakantie (zondag 8 november) volgens de zomerregeling varen. Dat betekent dat er de hele week door met twee boten gevaren wordt en dat er ook tijdens de avond langer passagiers overgezet worden.

De dienstregeling en alle info vind je op www.oostende.be/veerverbinding.