FOTO KRANT VAN WEST VLAANDEREN

Burgemeester wegen samen 40 kilogram minder na burgemeesterchallenge

Posted on Posted in In de pers

Krant van West-Vlaanderen – MV // Drie West-Vlaamse burgemeesters gingen begin oktober in samenwerking met het Izegemse Dieet Lecluyse de uitdaging aan om gezonder te gaan leven. Bart Tommelein uit Oostende, Ward Vergote uit Moorslede en Bert Maertens uit Izegem verloren samen flink wat kilo’s en voelen zich allemaal een pak fitter.

Dieet Lecluyse uit Izegem lanceerde een tijd geleden een oproep naar alle burgemeesters. Bart Tommelein uit Oostende, Ward Vergote van Moorslede en Bert Maertens uit Izegem gingen de uitdaging aan om in drie maanden gezonder te gaan leven. Ze kregen ondersteuning van diëtisten Véronique Lecluyse, Stefanie Haspeslagh en Michèle Devos. Vandaag mochten de burgemeesters opnieuw op de weegschaal om te zien of ze hun persoonlijk doel bereikt hadden.
Gezonde levensstijl aanhouden

De Izegemse burgemeester Bert Maertens klokte af op 101,8 kilogram en verloor dus een mooie 7 kilogram. Helaas haalde hij daarmee zijn doel niet. “Eigenlijk had ik hier graag een getal van 2 cijfers zien staan, maar dat is helaas niet het geval. Gisterenmorgen woog ik nog onder de 100, maar ik had gisteren heel wat sociale verplichtingen met alle gevolgen van dien.” geeft Bert Maertens toe. “Toch voel ik mij allerminst een verliezer, ik ben veel meer op mijn eten gaan letten en ik beweeg een pak meer dan vroeger. Ik ben vastbesloten om Dieet Lecluyse te blijven bezoeken en mij verder te laten begeleiden door dit fantastisch team!”

Burgemeesters Bart Tommelein en Ward Vergote behaalden hun doel wél en deden dat met verve. Bart zag een mooie 99,15 kilogram verschijnen en collega Ward had exact hetzelfde getal op de weegschaal staan. Zo verloor Bart 14 kilogram en ging er van Ward maar liefst 19 kilogram af. Beide heren waren na afloop heel blij met het resultaat. “Ik ben natuurlijk erg tevreden! Met een goede planning lukte het zonder veel problemen om dit mooie resultaat neer te zetten.” aldus Tommelein. “Ik ben wat meer gaan lopen, maar verder had ik niet de tijd om veel extra te bewegen. Op mijn voeding letten en alcohol mijden was de sleutel tot succes.”

Ward Vergote was uiteraard in de wolken. “Ik ging van 118 kilogram tot net onder de 100, daar kan ik alleen maar heel blij mee zijn. Ik wil deze gezondere levensstijl zeker aanhouden, ik voel mij een pak beter en fitter!”

Het goede resultaat van de burgemeester leverde niet alleen een mooie award op, dieet Lecluyse verzorgt ook een gezonde lunch voor het schepencollege en alle inwoners van de gemeentes krijgen een mooie 10 procent korting bij Dieet Lecluyse.