175 deelnemers van Oostende Fonkelt brengen de kerstsfeer tot in alle hoeken van de stad

Posted on Posted in Communicatie, Oostende - De Stad aan Zee

Vanaf vrijdag 8 december kan je weer alle kerstversiering van Oostende Fonkelt gaan bewonderen. 175 Oostendenaars, ondernemers en verenigingen zorgen voor extra lichtpuntjes in de donkere dagen en versieren hun gevels, tuinen, balkons en etalages. Met de fonkelplannetjes kan je alle kerstversiering in je wijk gaan bekijken om daarna te stemmen voor je favorieten.

Na de feestelijke opening van de lichttunnel en het aansteken van de kerstverlichting in de stad, is het de beurt aan de deelnemers van de kerstversieringswedstrijd Oostende Fonkelt. Zij verspreiden de kerstsfeer over de wijken en laten de stad zo nóg meer fonkelen voor alle inwoners. 104 Oostendenaars, 62 ondernemers en 9 verenigingen halen alles uit de kast om hun gevels, balkons, tuinen en etalages zo mooi en origineel mogelijk te versieren. Samengeteld zijn dat 175 deelnemers verspreid over de acht Oostendse wijken.

Stemmen voor je favoriet

De wedstrijd loopt van 8 december tot en met 1 januari en de winnaars worden gekozen door de Oostendenaars en een jury die elk de helft van de stemmen hebben. Om een doordachte stem uit te brengen, moet je eigenlijk alle deelnemers gezien hebben. Aan de hand van fonkelplannetjes, vind je daarom je weg naar alle inzendingen per wijk.

Stemmen en plannetjes downloaden kan online op www.oostende.be/oostendefonkelt. Papieren plannetjes vind je in het ontmoetingscentrum van je wijk, de bibliotheek, het UiTloket en bij Toerisme Oostende. Wie geen toegang heeft tot internet, kan stemmen in het ontmoetingscentrum.

In elk van de acht wijken worden drie winnaars gekozen. Bij zowel de ondernemers als de verenigingen vallen er drie winnaars over de hele stad in de prijzen.

Mooist versierde straat

Nieuw dit jaar is de prijs voor de meest fonkelende straat. Straten kunnen een straatfeest winnen van zodra er vijf bewoners meedoen. De buren van de Frans Musinstraat, Mispellaan, Frambozenlaan en de Druivenlaan slaan de handen ineen en maken hun straat extra huiselijk. Het is alvast uitkijken naar wie de nieuwe prijs zal winnen.

Alle winnaars worden bekend gemaakt op de nieuwjaarsreceptie, waar ze hun prijzen in ontvangst mogen nemen. Die vindt plaats op 7 januari 2024 in Kursaal Oostende.

Praktisch

  • Download je fonkelplannetje, bekijk nog meer info over de wedstrijd en breng je stem uit via www.oostende.be/oostendefonkelt
  • De wedstrijd loopt vanaf vrijdag 8 december tot en met zondag 1 januari
  • Elke dag van 17.00 uur tot 21.00 uur.