40.000 euro toegekend aan Oostende organisaties door het Sociaal Fonds van de Burgemeester

Posted on Posted in Evenementen, Ontbijt met de burgemeester

Op zondag 1 oktober vierde het Sociaal Fonds van de Burgemeester met succes de vierde editie van het Ontbijt met de Burgemeester. Jaarlijks organiseert het Sociaal Fonds van de Burgemeester een ontbijt om geld in te zamelen voor verschillende Oostendse goede doelen. Bijna 700 deelnemers genoten van een overvloedig ontbijtbuffet, alle organisaties waren ook aanwezig om hun cheque in ontvangst te nemen.

Op zondag 1 oktober ging het Ontbijt met de Burgemeester door, een organisatie van het Sociaal Fonds van de burgemeester. De organisatie ging voor de vierde keer door onder burgemeester Bart Tommelein. Net zoals voorgaande jaren was het ontbijt een groot succes, met bijna 700 deelnemers die konden genieten van een rijkelijk buffet.

“Met het Sociaal Fonds van de Burgemeester kunnen we voor heel wat organisaties een verschil maken. Het is iets waar ik ongelofelijk trots op ben. Dit jaar schenken we maar liefst 40.000 euro aan verschillende organisaties. Heel wat organisaties zetten zich in voor Oostendse jongeren, kinderen en mensen in armoede. Daarnaast geven we ook een budget voor de Snoezeltuin van de Heilighartschool en om plantgoed aan te kopen voor het voedselbos,” aldus burgemeester Bart Tommelein.

Een aantal weken geleden kwamen de leden van het beschermcomité van het Sociaal Fonds bijeen om te beslissen welke goede doelen financiële steun zouden ontvangen. De primaire focus blijft gericht op organisaties die zich inzetten voor kinderen en jongeren in Oostende. Zo wordt opnieuw 3.000 euro geschonken aan de Beweging van mensen met laag inkomen en kinderen, deze organisatie zet zich in voor Oostendenaars die leven in armoede. Evenals aan Pelicano, die zich inzet voor kinderen in armoede. Andere begunstigde organisaties zijn onder meer Dagcentrum De Takel, CAW Jeugdzorg, Ten Anker, en CKG Kapoentje, die gezinnen met diverse uitdagingen ondersteunen. De kinderen van De Brem en De Bolle ontvangen opnieuw een bedrag van 6.000 euro, speciaal bestemd om hun kledingbudget aan te vullen en uitstapjes te maken.

Daarnaast krijgen alle Oostendse jeugdbewegingen elk 500 euro ter ondersteuning van hun werking.

Dit jaar schenken we ook aan FMDO een bedrag van 3.000 euro om hun vele projecten te ondersteunen. Ook het voedselbos van Avansa krijgt een duwtje in de rug met een budget van 1.500 euro voor de aankoop van plantgoed. Voor de creatie van een snoezeltuin in Buitengewoon Onderwijs – Heilig Hartschool, stellen we een budget van 3.000 euro beschikbaar. Deze speciale tuin is ontworpen om gebruik te maken van de natuurlijke prikkels die ze biedt.

In totaal verdeelt het Sociaal Fonds van de Burgemeester dit jaar 40.000 euro onder diverse organisaties als blijk van waardering voor hun dagelijkse inspanningen.

Ter info, het beschermcomité van het Sociaal Fonds van de Burgemeester bestaat uit:

Bart Tommelein, Jean Vandecasteele, Johan Vande Lanotte, Geert Lambert, Martine Lesaffre, Maurice Quagebeur, Eric Six, Dries Vermeersch, Hilde Veulemans, Philip Caestecker, Dirk Declerck, Jan Desmet, Michel Hofman, Margot Neyskens, Dries Van Der Veken, Werner Verbiest en Cindy Defraeye.