Aanvraag bezetten openbaar domein voor werken in of aan een gebouw voortaan volledig digitaal

Posted on Posted in Digitalisering & ICT

De Stad Oostende blijft inzetten op digitalisering en administratieve vereenvoudiging. Wie werken wil uitvoeren in of aan een gebouw en hiervoor het openbaar domein wenst te bezetten, kan nu nog gemakkelijker een vergunning aanvragen. Sinds 8 februari verloopt deze aanvraag volledig digitaal via het platform Eagle ontwikkeld door het ICT-bedrijf Merkator.

Om een aanvraag te doen was je vroeger verplicht om een formulier te downloaden via de website van de Stad en dit ingevuld per mail of persoonlijk terug te bezorgen aan de dienst Handhaving en Toezicht die de vergunning opmaakt. De nieuwe manier van aanvragen verloopt voortaan volledig digitaal. Bovendien zal je al je aanvragen eenvoudig kunnen opvolgen.

“Elk jaar gaat het over meer dan 2.000 aanvragen. Nu dat elektronisch kan besparen we heel wat Oostendenaars, die bijvoorbeeld verbouwingswerken aan hun woning willen uitvoeren, een ganse papierwinkel met heel wat heen en weer geloop voor de nodige vergunningen. Het de Oostendenaars zo makkelijk mogelijk maken, daar is het ons om te doen”, stelt Björn Anseeuw.

Je surft naar www.oostende.be/bezettenopenbaardomein waar je de digitale aanvraag eenvoudig kan starten. Je logt in op het platform en vult digitaal de gevraagde gegevens in en tekent ook de bezetting in. Doe dit uiterlijk vijf werkdagen voor de geplande bezetting.  De aanvraag wordt door de administratieve dienst verwerkt en daarna krijg je de gevraagde vergunning digitaal doorgestuurd.

Bart Tommelein: “Oostendenaars kunnen nu volledig digitaal hun aanvraag doen, handig voor wie niet tot op het stadhuis geraakt. We zullen deze legislatuur hard verder werken aan de digitalisering van onze stadsdiensten, zoals ook in ons bestuursakkoord staat. We leven in een digitale wereld. Als Stad willen we mee zijn met onze tijd.

Wie niet vertrouwd is met een computer of niet beschikt over internet kan uiteraard nog altijd persoonlijk langskomen om de vergunning aan te vragen aan het loket van Handhaving en Toezicht op het gelijkvloers van het Stadhuis.

One thought on “Aanvraag bezetten openbaar domein voor werken in of aan een gebouw voortaan volledig digitaal

  1. Als je digitaal automatiseert is dat voor mij best maar doe dat dan duidelijk.
    Besparen is een must, dat begrijp ik maar het doel heiligt niet altijd de middelen zoals bv bij het parkeren .
    Plaats je eens in de positie van de gebruiker die er van uit gaat dat er zogezegd niets veranderd maar er al sluipend er toch weer veranderd wordt zoals met de parking
    Bv het is voor mij niet duidelijk waar ik verkeersborden moet halen .

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.