Alle Oostendse schoolomgevingen krijgen veilige, groene oversteekplaatsen

Posted on Posted in Jeugd, Mobiliteit, Oostende - De Stad aan Zee, Veiligheid

In het kader van het traject ‘Veilige schoolomgevingen’ nam Stad Oostende al tal van bijkomende verkeersmaatregelen. Deze trajecten gaan onverminderd voort, maar nu al gaat de Stad alle Oostendse schoolomgevingen voorzien van oversteekplaatsen met een groene ondergrond. In totaal gaat het over 50 extra groene zebrapaden die niet alleen herkenbaar zijn, ze zijn ook beter zichtbaar en werken snelheidsremmend.

Verkeersveiligheid is een absolute prioriteit voor Stad Oostende. Het traject ‘Veilige Schoolomgevingen’ is daarom één van de speerpunten van het mobiliteitsbeleid. Dit traject beoogt om de schoolomgeving en de schoolroutes veiliger te maken voor de zachte weggebruikers. Dit gebeurt door middel van plaatsbezoeken aan de school, in aanwezigheid van politie, de Vlaamse Stichting Verkeerskunde (VSV) en de cel mobiliteit. Na het plaatsbezoek wordt een actieplan opgemaakt in overleg met de scholen. Al 15 schoolomgevingen werden aangepast, 12 andere actieplannen zijn opgemaakt en worden binnenkort ook uitgevoerd.

Herkenbaar en beter zichtbaar

De aangebrachte zebrapaden met groene ondergrond springen in het oog en worden sowieso opgenomen in ieder actieplan. Door consequent te kiezen voor dit type van zebrapaden, kan de weggebruiker gemakkelijk de schoolomgeving herkennen.

Per schoolomgeving zullen één of meerdere bestaande oversteekplaatsen voorzien worden van een groene ondergrond. Op deze manier zullen in totaal 50 extra zebrapaden van een groene ondergrond worden voorzien. Zo zullen alle Oostendse scholen nog voor de start van het nieuwe schooljaar voorzien zijn van veilige, groene oversteeksplaatsen. Alle scholen worden zo op een uniforme en herkenbare manier in de verf gezet.

De kostprijs voor 50 nieuwe groene oversteekplaatsen bedraagt 70.000 euro (inclusief btw).