Kursaal Oostende nodigt jou uit om haar grote toekomstplannen te ontdekken!

Posted on Posted in Kursaal (exploitatie), Oostende - De Stad aan Zee

Kursaal Oostende is sinds 1953 een iconische plek en bekend als architecturale parel van architect Léon Stynen. Door de jaren heen werd het gebouw verschillende keren gerenoveerd en gerestaureerd. De grandeur van weleer bleef al die tijd bewaard. Maar om de zaal in lijn te krijgen met de ambities die Kursaal Oostende heeft, is een grondige renovatie van de concertzaal nodig. Deze renovaties starten in oktober 2024, en worden voorafgegaan door een exclusieve opendeurdag op zondag 16 juni, waarbij alle geïnteresseerden de kans krijgen om het gebouw voor de laatste keer in zijn huidige glorie te bewonderen.

Naast de zittende zaalshows zal het Kursaal vanaf 2026 ook staande pop- en rockconcerten kunnen organiseren. Door een nieuw dynamisch vloerplan zal de capaciteit van het bestaande auditorium verhoogd kunnen worden naar een capaciteit van meer dan 3.000 personen waardoor het Kursaal de grootste concertzaal wordt ten westen van Brussel en Antwerpen. “De renovatie van het Kursaal markeert een nieuw tijdperk vol muzikale hoogtepunten. We kijken ernaar uit om samen van Oostende een nog grotere culturele hotspot te maken.” -Bart Tommelein, Burgemeester van Oostende en Voorzitter van Kursaal Oostende.

Om deze spannende nieuwe fase in te luiden, nodigt Kursaal Oostende alle geïnteresseerden uit voor een exclusieve opendeurdag op zondag 16 juni. Tijdens deze dag zullen de plannen voor de renovatie op drie verschillende momenten worden toegelicht aan het publiek, en zullen er gratis gegidste rondleidingen plaatsvinden door het prachtige gebouw tussen 11:00 en 17:20. Dit is een unieke kans voor alle bezoekers om het Kursaal te bewonderen in haar huidige glorie, voordat de grote concertzaal na de zomer sluit voor verbouwingen. Van de majestueuze zaal tot aan de backstage en loges, alle deuren zullen openstaan voor verkenning. Bovendien zal het Kursaal haar toekomstplannen delen met alle bezoekers, zodat zij als eerste een glimp kunnen opvangen van hoe het vernieuwde Kursaal eruit zal zien.

Wil je deze kans niet missen om dit prachtige gebouw vast te leggen op je netvlies of om meer te weten te komen over de toekomst van het Kursaal? Schrijf je dan snel in voor de opendeurdag en wees een van de eersten die het nieuwe tijdperk van Kursaal Oostende ontdekt!