Stadsbestuur wil doorstart KVO mee mogelijk maken

Posted on Posted in Oostende - De Stad aan Zee, Sport

Stad Oostende leeft zeer hard mee met de hele community van KV Oostende en zoekt mee naar oplossingen om een doorstart in een lagere reeks mogelijk te maken.

In het verleden ondersteunde de Stad zijn voetbalclub al door dik en dun. Denk bijvoorbeeld aan de doorgeeflening van 1,5 miljoen euro in 2019 voor het oefencomplex en de jaarlijkse, stevige subsidie voor de jeugdwerking. De voorbije maanden was er ook dagelijks contact met de voorlopig bewindvoerder en hebben wij ook nog bemiddeling opgestart met de Amerikaanse aandeelhouders. Helaas is daar geen oplossing uitgekomen.

We moeten nu vooruitblikken en kijken wat we als Stad kunnen betekenen voor KVO. Eerst en vooral voor de 600 jeugdspelers die hier rondlopen. Dat zij kunnen blijven voetballen is voor de stad prioritair. Daarnaast hebben we hier met het stadion en het oefencomplex een schitterende accommodatie die straks eigendom wordt van de stad. We moeten er alles aan doen om die gebouwen te kunnen inzetten waarvoor ze dienen.

Het stadsbestuur is betrokken in de gesprekken die nu plaatsvinden. Wij hopen dat deze sereen kunnen verlopen en intern kunnen blijven. Onze prioriteit is een doorstart faciliteren, in eerste instantie voor de KVO-jeugd en vervolgens voor de fanionploeg (de eerste ploeg).