Stad Oostende voorziet meer mogelijkheden voor kortparkeren in het centrum van Oostende

Posted on Posted in Economie, Mobiliteit, Oostende - De Stad aan Zee

Stad Oostende biedt binnenkort meer mogelijkheden om korte tijd te parkeren in het centrum. Kortparkeren wordt uitgebreid van 20 naar 30 minuten en er komen parkeerplaatsen waar je maximaal 1 uur kan parkeren. Ideaal als je een paar winkels kort wil bezoeken of om iets op te halen.

Niet alle bezoekjes aan het centrum van Oostende duren lang. Onderzoek van een onafhankelijk mobiliteitsbureau toont aan dat twee derden van de verplaatsingen in het historisch centrum te voet of met de fiets gebeuren. Voor de wagen wordt vooral gekozen om twee à drie winkels kort te bezoeken of om iets op te halen.

30 minuten kortparkeren en max. 1 uur parkeren

Om hierop in te spelen, wijzigt Stad Oostende de duur van het gratis kortparkeren van 20 naar 30 minuten. Dat kan al op 159 plaatsen in de stad.  Daarnaast introduceert de Stad het shoppingparkeren in het stadscentrum, daar kan je maximaal één uur parkeren. De Stad voorziet 22 dergelijke parkeerplaatsen op de bovengrondse Zeeparking.

De Stad past hiervoor de stedelijke verordening op het parkeren aan. Dit wordt voorgelegd aan de Gemeenteraad op 27 mei 2024.