Als ‘Villa Vanthilt’ goed genoeg is, zal de VRT er wel voor willen betalen.

Posted on Posted in Viceminister-president en Vlaams minister 2016 - 2018
Villa Vanthilt
Villa Vanthilt

Bart Tommelein dient Marcel Vanthilt van antwoord. De programmamaker stelde dat de Vlaams Volksvertegenwoordiger van Open Vld maar eens naar de VRT moest bellen om te vragen hoeveel geld er is om het programma ‘Villa Vanthilt’  te maken. Volgens Vanthilt heeft de VRT daarvoor te weinig geld en moeten de programmamakers daarom aankloppen bij de steden en gemeenten.

Tommelein vind dit een vreemd voorstel en is niet van plan om de VRT daarover te bellen. “Ik krijg als lid van de Commissie Media in het Vlaams Parlement elk jaar het financiële jaarverslag van de VRT. De publieke omroep heeft een jaarlijks budget van meer dan 400 miljoen euro. Dat is zoveel als de budgetten van VMMa en SBS samen. Ik hoef niet naar de VRT te bellen om dat te weten. Ze moeten mij dus niet komen vertellen dat er geen geld genoeg is op de publieke omroep om zijn programma te financieren. De VRT moet enkel durven keuzes maken. Het is dus aan het management van de omroep om te bepalen of het programma van Marcel Vanthilt goed genoeg is om er geld aan te spenderen of niet. Maar laat een ander er niet voor opdraaien“, zo stelt het liberale parlementslid.

Bart Tommelein had al meermaals kritiek geuit op het feit dat de publieke omroep elk jaar meer geld vraagt aan de lokale besturen voor hetzelfde programma. Tommelein: “De Vlaamse belastingbetalers geven al elk jaar ongeveer 300 miljoen euro aan de publieke omroep via de Vlaamse overheid. Dan gaan we ze toch geen tweede keer laten betalen via de lokale overheid? Ik begrijp dat Marcel Vanthilt zich bekommert over zijn programma en dat het hem worst zal wezen wie het geld op tafel legt. Maar hij moet begrijpen dat ik me als Volksvertegenwoordiger bekommer over het juiste gebruik van het belastinggeld. Ik stel voor dat hij misschien zelf eens  belt met de VRT om hen te overtuigen van de noodzaak om volgend jaar voldoende budget op tafel te leggen voor zijn villa.”

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.