Autoloze zondag op 18 september 2022

Posted on Posted in City Marketing, Communicatie, Oostende - De Stad aan Zee

Op 18 september 2022 neemt Stad Oostende opnieuw deel aan Autoloze zondag. Tussen 12.00 en 18.00 uur wordt de binnenstad autoluw gemaakt. Diezelfde dag is het ook Politiedag. Kom naar het Politiedorp – vrij toegankelijk tussen 10.00 en 16.00 uur – en maak kennis met de werking van de Lokale Politie Oostende.

Op zondag 18 september 2022 vindt in heel Vlaanderen op tal van plaatsen ‘Autovrije’ of ‘Autoloze’ zondag plaats, gekoppeld aan de Week van de Mobiliteit (16-22 september 2022).

“Ook dit jaar krijgen de inwoners en bezoekers opnieuw de unieke gelegenheid om in onze binnenstad vrij te fietsen, te skaten of rustig te wandelen. Dit in een gezellige sfeer met tal van leuke activiteiten,” aldus eerste schepen Björn Anseeuw, bevoegd voor Mobiliteit.

Op 18 september zal de binnenstad van Oostende autoluw zijn tussen 12.00 en 18.00 uur. Het gaat om de zone die wordt begrensd door de Vindictivelaan, de Visserskaai, de Zeedijk (Koning Albert I-promenade) en de Leopold II-laan (zie onderstaand kaartje).

Doorgangskaarten

Hulpdiensten, zorgverstrekkers, dokters, openbaar vervoer, taxi’s en personen met een parkeerkaart voor mensen met een beperking (waarvan de persoon met een beperking ook aanwezig is in de wagen), zullen altijd toegang krijgen tot de autoloze zone in de binnenstad. Zij hebben hier geen doorgangskaart voor nodig.

Stad Oostende verleent daarnaast ook een doorgangskaart aan leveranciers van verse voeding die kunnen aantonen dat ze binnen de venstertijden van autoloze zondag moeten leveren. Doorgangskaarten kunnen aangevraagd worden uiterlijk op donderdag 15 september 2022 via www.oostende.be/autolozezondag. ​

Politiedag

Zondag 18 september 2022 is ook Politiedag op de parking aan de Leopold III-laan. Kom naar het Politiedorp – vrij toegankelijk tussen 10.00 en 16.00 uur – en maak kennis met de werking van de Lokale Politie Oostende. Bekijk de verschillende uitrustingen, neem een selfie in jouw favoriete politievoertuig en geniet van de talrijke demo’s!

Burgemeester Bart Tommelein: “Simultaan met Autoloze zondag zet Politie Oostende, voor het eerst in 25 jaar, een heus politiedorp op poten”, zegt Burgemeester Bart Tommelein. “Oostendenaars kunnen zo op een laagdrempelige en alternatieve manier kennismaken met onze politie. Tegelijk trachten we hiermee nieuwe mensen warm te maken voor een job bij de politie.”

Praktisch

Kom je op de Autoloze Zondag naar Oostende? Gebruik dan zeker het openbaar vervoer of kom met de fiets of te voet! Er worden extra fietsstallingen voorzien ter hoogte van de Kapellebrug en aan Kursaal Oostende.

Wie toch liever met de wagen komt, kan die kwijt op de volgende parkeerterreinen buiten de autoluwe zone:

  • NMBS Parking Station-Zee
  • Randparking Maria-Hendrikapark (gratis)
  • Parking Ankerstraat op Oosteroever (gratis) en dan met de veerboot naar het centrum.
  • Parking Koninginnelaan ter hoogte van het Hendrik Serruysziekenhuis