AZ Oostende eerste locatie voor mobiele beweegbank in 2024

Posted on Posted in Oostende - De Stad aan Zee
Sinds vorige week kun je naast het AZ Oostende in de wijk Konterdam een mobiele beweegbank van Stad Oostende uittesten. Hiermee wil de Stad sport voor iedereen toegankelijk maken en voorbijgangers uitnodigen om meer te bewegen. De multifunctionele zitbank staat er nog tot eind februari.

Nog tot eind februari 2024 vind je een mobiele beweegbank nabij AZ Oostende in de wijk Konterdam.

De mobiele beweegbanken bieden een zitplaats voor wie even wil uitrusten, maar zijn vooral bedoeld om er lichaamsversterkende oefeningen op uit te voeren. Ze zijn geschikt voor alle leeftijden, zowel onervaren tot geoefende sporters kunnen op eigen tempo aan de slag met de eenvoudige oefeningen die op de bank afgebeeld worden. Via de QR code krijg je toegang tot de gratis app die meer dan 250 oefeningen bevat voor elk sportniveau.

De keuze voor de locatie (AZ Oostende) is niet toevallig. Deze samenwerking onderstreept het belang van bewegen en het effect op onze fysieke maar ook mentale gezondheid.

In november werd een tijdelijke beweegbank geplaatst in sportpark De Schorre. In maart en april verhuist de beweegbank naar de wijk Raversijde.

Alle informatie is te vinden op www.oostende.be/beweegbank